Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Situaţie critică în Iaşi. Patru râuri au fost poluate.
Situaţie critică în Iaşi. Patru râuri au fost poluate.
28.02.2017  
   
imprimare

 

https://www.realitatea.net/situatie-critica-in-iasi-patru-rauri-au-fost-poluate_2037494.html

 

Luptă contracronometru în Iaşi. Se munceşte fără întrerupere pentru a diminua şi a ţine sub control poluarea de pe patru râuri din judeţ. La fiecare 12 ore se iau probe, care, din fericire, arată o ameliorare treptată a situaţiei. Eforturile sunt depuse după o scurgere de ulei şi hidrocarburi de la Combinatul de utilaj greu. 

 

De joi reprezentanţii Companiei Apele Române au muncit aproape fără oprire pentru a diminua poluarea de pe râurile Bahlui, Nicolina, Jijia şi Prut. 

"Efectele poluării pe râul Nicolina au fost considerabil diminuate. Personalul de la Administraţia Bazinală de Apă Prut Bârlad continuă intervenţia pe râurile afectate de poluarea accidentală.", spune Andreea Poenaru, purtător de cuvânt Administraţia Bazinală de Apă 

Pentru a evita ca apa poluată să ajungă la robinet, furnizorul local a stabilit încă de vineri restricţii la alimentarea în trei comune. Totul a pornit de la o deversare dintr-un transformator de la combinatul de utilaj greu Fortus Iaşi. Singurul care a putut fi contactat din echipa de conducere a vechii uzine a fost Remus Vulpescu, administratorul special.

,,Prerogativele administratorului special sunt foarte limitate. În loc să pună în aplicare planul de reorganizare, administratorul special este nevoit să asiste neputincios la un fel de euforie a înstrăinărilor din partea administratorului judiciar şi directorului, eventual cu un pic prea multă îngăduinţă din partea AAAS."

Liderii de sindicat dau vina pe hoţi şi încearcă să minimizeze situaţia. 

Ancheta în acest caz continuă. Specialiştii spun că, din fericire, până acum nu au fost găsiţi peşti morţi în apele afectate de scurgerea de ulei şi hidrocarburi.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3310222
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova