Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 17 orase din Romania s-au angajat in combaterea schimbarilor climatice
17 orase din Romania s-au angajat in combaterea schimbarilor climatice
31.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/p17-orase-din-romania-s-au-angajat-combaterea-schimbarilor-climaticep

Autoritatile a 17 orase din Romania au semnat „Angajamentul municipiilor pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice”.

Prin acest angajament, administratiile locale garanteaza ca iau initiativa de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel local si incurajeaza oamenii, intreprinderile locale si alte organizatii sa diminueze consumul de energie, aglomerarile in trafic si utilizarea combustibilului fosil.
Aceasta actiune face parte din proiectul “Orasele Romaniei Impotriva Schimbarilor Climatice: inainte si dupa Copenhaga 2009” (ORISC) initiat de Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania care si-au propus cresterea nivelului de informare si constientizare a autoritatilor publice cu privire la necesitatea de a actiona local pentru combaterea schimbarilor climatice.
Proiectul ORISC a fost derulat in perioada martie 2009 - aprilie 2010 si este un proiect finantat de guvernele Islandei, principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.
Orasele planetei acopera mai putin de 1% din suprafata Pamantului dar sunt responsabile de generarea a 80% din emisiile de gaze cu efect de sera. Necesitatea de a actiona local pentru reducerea emisiilor si combaterea efectelor schimbarilor climatice a devenit un angajament atat la nivel european cat si national.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3311217
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova