Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Pamantul a intrat intr-o noua era geologica
Pamantul a intrat intr-o noua era geologica
29.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/ppamantul-intrat-intr-o-noua-era-geologicap

Pamantul a intrat intr-o noua era geologica, potrivit oamenilor de stiinta, care afirma ca evolutia planetei este marcata de poluare, cresterea populatiei, urbanizare, minerit, transporturi si exploatarea combustibililor fosili, transmite The Telegraph.

Noua epoca, denumita „antropocen” – adica era omului nou – este prima din istoria planetei ce este determinata de o singura specie. Cercetatorii se tem ca daunele provocate de oameni ar putea cauza a sasea extinctie in masa, in urma careia mii de plante si animale ar disparea.
Termenul „antropocen” este folosit informal de oamenii de stiinta de peste un deceniu, iar acum ar putea intra in terminologia oficiala. Un grup de experti lucreaza in prezent pentru a strange dovezi care sa demonstreze ca Pamantul a trecut de perioada geologica, ce a inceput acum aproximativ 11.550 ani, si este cunoscuta ca „holocen”.
Ei vor lua in considerare modificarile pe care le-a suferit biodiversitatea si structura geologica din cauza activitatii umane. Oamenii de stiinta spera ca in trei ani sa isi prezinte o evaluare in fata Uniunii Internationale a Stiintelor Geologice.
Teoria este sustinuta si de chimistul Paul Crutzen, laureat al premiului Nobel, intr-un articol publicat in revista Environmental Science & Technology.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3310677
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova