Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Schimbarile climatice, urmatorul punct pe agenda lui Obama
Schimbarile climatice, urmatorul punct pe agenda lui Obama
23.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pschimbarile-climatice-urmatorul-punct-pe-agenda-lui-obamap

Dupa ce a reusit sa impuna reforma sanatatii, presedintele SUA Barack Obama si-ar putea indrepta eforturile catre limitarea schimbarilor climatice, transmite AFP, care citeaza aliati ai democratului din interiorul Congresului american. 22 de senatori democrati au semnat o scrisoare prin care cer ca legislatia pentru clima sa fie votata pana la sfarsitul acestui an.

"Dupa ce legea pentru sanatate a trecut, avem motive sa cerem ca aceasta (legislatia de mediu, n.r.) sa fie urmatoarea lupta legislativa. Ea este unica si cea mai buna oportunitate pentru a crea locuri noi de munca, pentru a reduce poluarea si pentru a nu mai da miliarde de dolari pentru petrol tarilor care ne-ar face rau", a declarat senatorul John Kerry, principalul arhitect al legislatiei de mediu.
Alianta intre un democrat, un republican si un independent
Camera Reprezentantilor din Congresul american a aprobat in iulie, anul trecut, legea care pune bazele primului sistem national de comert cu certificate de carbon. Senatul inca nu a votat aceasta lege, in ciuda presiunilor ca ea sa treaca de Legislativ inainte de conferinta ONU de la Copenhaga, ce a avut loc in decembrie.
Kerry lucreaza la aceasta lege cu senatorul republican Lindsey Graham si independentul Joe Lieberman, dar alianta celor trei a atras criticile unor organizatii de mediu. Potrivit propunerii initiale, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 17% pana in 2020, fata de nivelul inregistrat in 2005, adica mult mai putin decat Uniunea Europeana, ce foloseste anul de referinta 1990.
Mai mult, pachetul legislativ ar putea incuraja dezvoltarea surselor de energie nucleara si exploatarea resurselor naturale din larg. Majoritatea republicanilor se opun inca oricarei limitari a emisiilor, pe motiv ca ar afecta economia, ce este deja destul de fragila.
O parte dintre analisti se indoiesc ca senatorii si deputatii americani isi doresc inca un vot cu o astfel de incarcatura, pentru ca se apropie alegerile legislative, ce vor avea loc in noiembrie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3310902
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova