Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Inca un candidat la sefia UNFCCC
Inca un candidat la sefia UNFCCC
23.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pinca-un-candidat-la-sefia-unfcccp

Costa Rica a nominalizat-o luni pe Christina Figueres pentru functia de secretar executiv al Conventiei ONU pe tema schimbarilor climatice (UNFCCC). Ea este al doile candidat, dupa sud-africanul Marthinus van Schalkwyk, pentru functia ce va ramane vacanta incepand cu 1 aprilie, ca urmare a demisiei lui Yvo de Boer.

Olandezul Yvo de Boer, oficialul cu cel mai inalt rang care se ocupa de problemele legate de clima in cadrul ONU, si-a prezentat demisia la mijlocul lunii februarie pentru a se alatura sectorului privat. El a detinut aceasta functie incepand cu luna septembrie 2006.
Christina Figueres a condus delegatia tarii sale ce a negociat strategiile internationale de combatere a incalzirii globale in ultimii 15 ani. Ea a declarat intr-o conferinta sustinuta la sediul ONU de la New York ca este „profund miscata” de increderea pe care i-o acorda guvernul din Costa Rica.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, trebuie sa aleaga un nou lider in fruntea UNFCCC pana la sfarsitul lunii iulie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3310314
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova