Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Australia se incalzeste
15.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/paustralia-se-incalzestep

Nivelul temperaturilor a scazut in Australia, iar temperaturile din timpul primaverii au crescut tot mai mult, arata meteorologii australieni care au publicat o analiza a vremii din Australia din ultimii 100 de ani, informeaza Ecologist.

Directorul Biroului de Meteorologie Greg Ayers a declarat ca cercetarea furnizeaza dovezi ale schimbarilor climatice.
Din 1960 pana in prezent, temperatura medie a crescut cu aproximativ 0,7 grade Celsius in Australia. Unele zone au inregistrat o incalzire de intre 1,5 si 2 grade Celsius in ultimii 50 de ani. Incalzirea s-a inregistrat in toate anotimpurile, dar cel mai mult pe timpul primaverii (aproximativ 0,9 grade Celsius) si cel mai putin in timpul verii (aproximativ 0,4 grade Celsius).
Desi nivelul mediul al precipitatiilor in Australia a fost stabil, distributia geografica s-a schimbat semnificativ in ultimii 50 de ani. Precipitatiile au scazut in sud-vest si in sud-estul Australiei, acestea fiind si cele mai populate zone. In schimb, precipitatiile au crescut in nordul si centrul Australiei.
Biroul de Meteorologie se asteapta ca temperaturile sa continue sa creasca cu intre 0,6 si 1,5 grade Celsius pana in 2030.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3347960
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova