Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Raportul IPCC din 2007, luat la verificat
Raportul IPCC din 2007, luat la verificat
11.03.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/praportul-ipcc-din-2007-luat-la-verificatp

Secretarul general al ONU a cerut academiilor de stiinte din lume sa revizuiasca lucrarile Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), ca urmare a descoperirii mai multor erori in studiul major asupra climei din 2007, informeaza BBC.

Revizuirea va fi coordonata de un consiliu inter-academic, care aduce impreuna organizatii precum Royal Society din Marea Britanie. Consiliul va avea un comitet de experti care sa conduca lucrarile si va functiona independent de agentiile ONU.
Ban Ki-moon a subliniat, insa, faptul ca acest lucru nu inseamna punerea la indoiala a conceptului de schimbari climatice produse de om. “Ca sa fiu clar – amenintarea schimbarilor climatice este reala”, a declarat secretarul general al ONU. “Nu am vazut dovezi credibile care sa puna la indoiala concluziile principale ale raportului din 2007 al IPCC”, a adaugat acesta.
Ban Ki-moon a precizat ca este vorba despre cateva greseli in raportul de 3.000 de pagini si ca este nevoie de “transparenta, acuratete si obiectivitate”.
Presedintele IPCC a salutat actiunea de revizuire a raportului. “IPCC isi sustine categoric rigoarea si credibilitatea raportului din 2007, dar recunoastem ca putem sa ne imbunatatim metodele”, a declarat Rajendra Pachauri.
Consiliul inter-academic trebuie sa-si finalizeze revizuirea pana in august.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3346485
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova