Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / SUA infiinteaza o agentie consacrata schimbarilor climatice
SUA infiinteaza o agentie consacrata schimbarilor climatice
09.02.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/psua-infiinteaza-o-agentie-consacrata-schimbarilor-climaticep

Statele Unite intentioneaza sa infiinteze o noua agentie guvernamentala consacrata schimbarilor climatice si modalitatilor prin care economia poate castiga de pe urma acesteia, a anuntat luni administratia Obama, relateaza AFP, citata de Mediafax.

In prima faza, luni, a fost deschis site-ul www.climate.gov pe care au fost publicate informatii de care dispune administratia referitoare la schimbarile climatice, disponibile pentru companii, cercetatori si pentru marele public.
Secretarul Comertului, Gary Locke, a declarat ca noua agentie federala va sprijini, spre exemplu, companiile din domeniul energiei eoliene care incearca sa se dezvolte, furnizandu-le informatii despre caracteristicile vantului.
"Ideea este urmatoarea: cu cat mai multe companii dispune de informatii despre energiile alternative, cu atat mai mult pot face profit, vor crea locuri de munca si vor raspunde nevoilor energetice ale tarii si ale lumii", a precizat el.
Secretarul a comparat aceasta noua institutie cu Serviciul national de meteorologie (National Weather Service), o agentie guvernamentala care furnizeaza, de asemenea, informatii sectorului privat.
Noua agentie climatica va incepe sa functioneze inainte de inceputul anului fiscal 2011. Este vorba despre cea mai recenta initiativa a administratiei Obama in domeniul combaterii incalzirii climatice, un subiect fata de care exista o opozitie politica puternica.
Camera Reprezentantilor a adoptat anul trecut masuri care prevad pentru prima oara plafoane pentru emisiile de dioxid de carbon la nivel national, dar acest text legislativ a fost blocat in Senat, unde aliatii democrati ai lui Barack Obama tocmai au pierdut un loc care a fost ocupat de un
republican ce se opune adoptarii acestei masuri.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3356523
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova