Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 80.000 de copaci avariaţi de furtuna de zăpadă vor fi tăiați
80.000 de copaci avariaţi de furtuna de zăpadă vor fi tăiați
27.01.2021  
  sursa  
imprimare

 

https://www.green-report.ro/madrid-copaci-avariati/

 

Autorităţile spaniole din capitala Madrid vor tăia în jur de 80.000 de copaci care au fost avariaţi de furtuna de zăpadă Filomena. 50% din copacii din oraș au fost afectați.

 

„Problema copacilor este acum cea mai mare îngrijorare a noastră pentru că reprezintă un risc și un pericol pentru cetățeni. 50% din copacii din Madrid au fost afectați, iar din aceștia 10% trebuie tăiați pentru că au probleme serioase, adică în jur de 80.000 de copaci", a declarat reprezentantul pentru mediu și transport, Borja Carabante, pentru El Mundo.

Acesta a explicat că o estimare inițială a arătat că în jur de 750.000 de copaci au fost avariați (numărul a urcat la 820.000 după o revizuire), iar 10% din aceștia nu-și vor mai reveni și trebuie tăiați.

Politicianul conservator a precizat că vor fi plantaţi noi copaci pentru a-i înlocui pe cei tăiaţi. În acest sens, urmează consultări cu „experți care pot spune care specii sunt mai bune din punct de vedere estetic și pentru conservarea spațiilor verzi". Unii copaci au cedat sub greutatea zăpezii care, în nopțile cu temperaturi de minus 20 de grade, a înghețat.

Furtuna Filomena, care a adus vânturi puternice şi ninsori abundente la Madrid la începutul acestei luni, a paralizat traficul. Astfel, pe străzile orașului s-au adunat 9.000 de tone de deșeuri pe care departamentul condus de Carabante trebuie să le gestioneze.

Majoritatea parcurilor din capitala Spaniei au fost închise din motive de siguranţă după furtună, inclusiv popularul Retiro Park.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3304116
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova