Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / ULTIMA ORA Barack Obama: Nu mai avem timp de pierdut!
ULTIMA ORA Barack Obama: Nu mai avem timp de pierdut!
18.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pultima-ora-barack-obama-nu-mai-avem-timp-de-pierdutp

Text de Livia Cimpoeru, corespondenta de la Copenhaga
Nu mai e timp de pierdut. America a facut alegerea. Ne-am stabilit drumul, ne-am luat angajamentele si vom face ceea ce am promis. America va merge pe acest drum indiferent de ce se va intampla la Copenhaga, a declarat presedintele american Barack Obama in discursul tinut in urma cu putin timp de la tribuna conferintei asupra schimbarilor climatice de la Copenhaga.
In mult asteptatul sau discurs, care a oprit timp de cateva minute orice activitate in complexul Bella Center, Barack Obama a reiterat angajamentele deja anuntate, respectiv reducerea cu 17% a emisiilor pana in 2020, comparativ cu 2005, si cu peste 80% pana in 2050. Totodata, el a anuntat ca SUA vor lua parte la finantarea unui fond de start pentru ajutorul destinat tarilor in curs de dezvoltare care se va ridica la 10 miliarde de dolari in 2012.

Schimbarile climatice sunt o realitate
”Nu am fi cu totii aici, inclusiv eu, daca nu am sti ca pericolul schimbarilor climatice e real. Nu e fictiune, ci stiinta. Necontrolate, schimbarile climatice vor crea riscuri inacceptabile pentru securitatea, economiile si planeta noastra”, a aratat Barack Obama chiar in deschiderea discursului.
Potrivit acestuia, schimbarea modului in care este produsa energia este esentiala pentru viitorul economic al SUA. Aceasta va crea milioane de noi slujbe, va da un nou impuls industriei si va incuraja noile inovatii. ”America va merge pe acest drum, indiferent de ce se va intampla la Copenhaga. Insa vom fi mai puternici si mai in siguranta daca actionam impreuna. Asadar, e in interesul nostru comun sa cadem de acord asupra anumitor pasi si sa ne tinem de angajamente”, a spus presedintele american.
Nu e un acord perfect, dar…
El a tinut totusi sa atraga atentia ca e nevoie de un mecanism care sa asigure transparenta masurilor luate, fara ca acesta sa incalce suveranitatea niciunei tari. ”Fara un astfel de instrument de verificare a modului in care sunt respectate angajamentele, orice acord va fi doar o foaie de hartie fara valoare”, a subliniat el.
Pentru liderul american, ”intrebarea este daca vom merge inainte sau ne vom separa”. ”Acesta nu este un acord perfect si nicio tara nu va primi ceea ce-si doreste”, a admis Obama, referindu-se la nemultumirea statelor in curs de dezvoltare, care cer tarilor dezvoltate sa-si asume o sustinere financiara mai mare a combaterii schimbarilor climatice.
”Cunoastem aceste lucruri, pentru ca am fost prinsi in capcana lor ani la randul. Insa daca vom adopta acest acord si vom face pasi importanti inainte, toata lumea din aceasta sala va deveni parte a unui moment istoric, unul menit sa faca mai buna viata copiilor nostri”, a mai spus presedintele american la finalul discursului sau.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3312386
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova