Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Obama s-a alaturat negociatorilor de la Copenhaga
Obama s-a alaturat negociatorilor de la Copenhaga
18.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pobama-s-alaturat-negociatorilor-de-la-copenhagap

Text de Livia Cimpoeru, corespondenta de la Copenhaga
Sosirea presedintelui american Barack Obama la lucrarile summit-ului climatic de la Copenhaga a creat printre jurnalistii din complexul Bella Center o noua lupta pe viata si pe moarte pentru un loc bun de filmat sau fotografiat.
Dupa o imbranceala dura, in care unii mai ghinionisti au cazut pe jos si si-au trantit aparatele, multimea dezlantuita de jurnalisti s-a calmat brusc la stirea ca presedintele Obama a fost introdus in cladire prin alta intrare. Liderul american a sosit la Bella Center in jurul orei locale 12.30 (13.30, ora Romaniei), iar toata lumea asteapta ca el sa ia cuvantul in cadrul reuniunii informale care se deruleaza in prezent. Reuniunea a fost organizata ad-hoc de premierul danez Lars Lokke Rasmussen si cuprinde un numar limitat de sefi de state si de guvern, care reprezinta toate regiunile globului.
Complexul Bella Center e plin pana la refuz de mii de jurnalisti de toate rasele, nationalitatile si varstele. Secretariatul ONU a fost nevoit sa decida refuzul acreditarii pentru multi altii care doreau sa transmita de la ultimele doua zile ale summit-ului, deoarece limita de 3.500 de reprezentanti ai presei era depasita inca de acum doua zile.
Potrivit CNN, Obama s-a intalnit la Bella Center, printre altii, cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, premierul britanic Gordon Brown, presedintele rus Dmitri Medvedev si presedintele brazilian Lula da Silva. Intalnirea este a doua de acest tip din ultimele opt ore. China este reprezentata la aceste negocieri de vice ministrul de externe He Yafei.
La fel ca precedenta, si aceasta reuniune are scopul de a pune bazele unui document pe tema politicilor necesare pentru a stopa incalzirea globala. Intalnirea a inceput cu o anumita intarziere pentru ca premierul danez Lars Lokke Rasmussen si barack Obama nu au ajuns la timp.
In cursul zilei de astazi, Obama va mai avea o intalnire cu premierul chinez Wen Jibao. Reprezentantii delegatiilor din capitala Danemarcei sustin ca dezacordul dintre SUA si China, in principal, ameninta sa blocheze definitiv negocierile inainte de intalnirea a 120 de lideri de stat, ce va avea loc tot astazi.
"Una dintre principalele probleme este ca China are inca rezerve in a accepta ideea de control extern (asupra emisiilor sale de gaze cu efect de sera). China nu este singura problema. India a pus de asemenea probleme", a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3312536
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova