Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / În așteptarea celui mai recent raport ONU privind încălzirea globală
În așteptarea celui mai recent raport ONU privind încălzirea globală
24.09.2013  
   
imprimare

 

http://www.semneletimpului.ro/stiri/in-asteptarea-celui-mai-recent-raport-ONU-privind-incalzirea-globala-12022.html

 

Până la 3 milioane de decese premature ar putea fi prevenite, în fiecare an, dacă autoritățile ar lua măsuri pentru reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, susțin mai mulț cercetători de la Universitatea de stat din Carolina de Nord (SUA).

 

„Am descoperit că reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea duce la o scădere importantă a concentraţiei de poluanţi din aer, având astfel un impact foarte semnificativ asupra vieţilor salvate", a declarat cercetătorul şi coordonatorul studiului, Jason West, pentru livescience.com. Potrivit ceretătorilor, reducerea „agresivă" a emisiilor cu efect de seră (şi implicit a gazelor poluante) ar putea preveni între 300 şi 700.000 de morţi premature anual, până în 2030, dintre care două treimi în China, până la 1,8 milioane până în 2050 şi între 1,4 şi 3 milioane de decese pe an până în 2100, sintetizează Yahoo! News.

Foarte multe decese au loc în Asia de Est și Asia de Sud, unde populația este numeroasă și poluarea aerului este severă. Conform unui infografic publicat de PopSci, Europa este foarte aproape ca nivel de mortalitate cauzată de poluare după Asia. Graficul PopSci compilează informații ce compară numărul de decese anuale, la mia de km2 în anii 1850 vs 2000.

Oamenii de știință par a fi mai siguri ca niciodată că gazele cu efect de seră provenite din activitățile umane stau la baza fenomenului de încălzire globală, a declarat Rajendra Pachauri, președintele Comisiei ONU privind Schimbările Climatice, citat de BBC. Comisia condusă de Pachauri urmează să emită un raport privind situația climei mondiale, săptămâna aceasta, în Stockholm (Suedia).

Ultimul raport al comisiei a fost criticat, după ce o eroare de măsurare a ghețarilor a dezvăluit alte greșeli în cadrul studiului, însă profesorul Pachauri a declarat că procedurile au fost reformate și studiul verificat. Profesorul susține că fenomenul încălzirii globale nu dă semne să stagneze. Ba mai mult, potrivit lui Pachauri, comisia este „tot mai convinsă că schimbările climatice au loc, și că oamenii sunt responsabili pentru aceasta."

„Aș vrea să atrag atenția," a spus Pachauri, „asupra faptului că Organizația Mondială de Meteorologie a emis rapoarte care spun clar, pe baza observațiilor, că primul deceniu al acestui secol a fost cel mai cald din istorie."

Organizația creștină Christian Aid a lansat un apel către guverne, îndemnând ca acestea să ia în serios avertizările Comisiei ONU. Reprezentanții organizației s-au arătat „extrem de îngrijorați cu privire la descoperirile Comisiei ONU. Organizațiile noastre partenere, care lucrează pentru comunitățile sărace care deja trăiesc în condiții dificiele, în Africa, Asia și America Latină, spun că milioane de oameni vulnerabili suferă deja consecințele schimbării climatului și se pregătesc pentru condiții meteo mai imprevizibile, chiar extreme."

Potrivit aceleiași organizații „este vital ca guvernele să ia seama la avertizarea oamenilor de știință ai Comisiei ONU și să reducă emisiile de carbon. Timpul pentru discuții a expirat, avem nevoie de acțiune, și asta rapid," citează Ekklesia.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3308257
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova