Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Tarile sarace isi suspenda participarea la COP15
Tarile sarace isi suspenda participarea la COP15
14.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/ptarile-sarace-isi-suspenda-participarea-la-cop15p

Statele africane, sprijinite de tarile in curs de dezvoltare din cadrul grupului G77, si-au suspendat participarea la grupurile de lucru pentru negocierile pe tema climei de la Copenhaga, a declarat un ministru occidental, care a solicitat anonimatul, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Africanii spun ca un progres semnificativ trebuie realizat la negocierile climatice in cursul urmatoarelor zile la conferinta climatica de la Copenhaga. Daca acest lucru nu se va intampla, unii lideri anunta ca se vor retrage din discutiile summitului in zilele de joi si vineri.
„Este o situatie serioasa, cum a fost si pana acum. Este mai mult decat probabil ca unii lideri de stat sa nu se mai prezinte la conferinta daca negocierile nu sunt complete. De ce ar trebui ca un lider de stat sa semneze un acord care de fapt nu este deloc un acord”, a declarat negociatorul african anonim.
Potrivit ministrului, tarile in curs de dezvoltare apreciaza ca in cadrul conferintei de la Copenhaga nu se tine cont de importanta reinnoirii, dupa 2012, a angajamentelor tarilor industrializate din cadrul protocolului de la Kyoto.
Ei solicita organizarea unei reuniuni a ministrilor, consacrata exclusiv masurilor care trebuie luate in urma expirarii Protocolului de la Kyoto, dupa 2012, a adaugat ministrul. "Ei au parasit grupurile de lucru si refuza pentru moment procesul ministerial definit de presedintele danez al conferintei, Connie Hedegaard”, a afirmat el.
Potrivit unui delegat african, consultarile erau la pranz in curs de desfasurare intre reprezentantii grupului Africa si Hedegaard.
Protocolul de la Kyoto este, pana in prezent, singurul instrument legal cu caracter coercitiv conceput cu scopul combaterii incalzirii climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3312449
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova