Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Proiect pentru Copenhaga
Proiect pentru Copenhaga
02.12.2009  
   
imprimare
http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=22208&sid=67
Cu o saptamana inaintea conferintei pentru clima de la Copenhaga, Danemarca pregateste un proiect de reducere a emisiilor globale de gaze cu efect de sera cu 50% pana in 2050 fata de 1990 pentru a combate incalzirea climei si conform caruia cea mai mare parte a acestui efort sa fie suportata de tarile bogate, transmite France 24 (30 noiembrie).


Documentul, consultat de agentia Reuters, ar trebui sa constituie o baza de lucru pentru conferinta care se va desfasura in capitala daneza intre 7 si 18 decembrie si ar putea fi o schita pentru acordul ce va fi adoptat.

Proiectul propune un efort de reducere a emisiilor cu 80% pentru tarile bogate, fara a le impune insa obiective intermediare, punct asupra caruia insista tarile sarace.

Negocierile asupra schimbarilor climatice, lansate la conferinta din Bali in 2007, au intarziat prea mult pentru ca la Copenhaga sa se ajunga la un acord constrangator susceptibil sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto, care expira in 2012, este de parere France 24. Confruntarea dintre tarile bogate si tarile sarace privind efortul de finantare explica lentoarea negocierilor.

Comunitatea internationala spera ca progresele inregistrate recent – asa cum sunt anuntul unor obiective exprimate in cifre de SUA si China – sa permita ajungerea la un acord politic substantial la conferinta de la Copenhaga, care sa poata deveni ulterior un tratat obligatoriu.

Premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a declarat ca doreste un acord “politic constrangator” de 5 – 8 pagini cu anexe care sa sublinieze obligatiile fiecarei tari, printre care obiective de reducere a emisiilor pana in 2010 pentru tarile dezvoltate. El doreste de asemenea ca la conferinta de la Copenhaga sa se stabileasca o data limita – 2010 – pentru inscrierea acestor obiective intr-un tratat international.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3316954
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova