Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 88% dintre oameni sprijina actiunile impotriva incalzirii globale
88% dintre oameni sprijina actiunile impotriva incalzirii globale
04.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/p88-dintre-oameni-sprijina-actiunile-impotriva-incalzirii-globalep

Lupta impotriva incalzirii globale este sprijinita de majoritatea opiniei publice la nivel international, cu un entuziasm deosebit in special in statele in curs de dezvoltare, potrivit unui sondaj al Bancii Mondiale, dat publicitatii joi, relateaza AFP.

Dintre cei chestionati, 88% apreciaza ca tara lor trebuie sa actioneze impotriva incalzirii, iar procentul se apropie de 100% in statele din Asia aflate in plina dezvoltare economica, printre care China, Vietnam, si Bangladesh.
Sondajul, relizat in 15 state, si a carui publicare are loc cu patru zile inaintea deschiderii summitului de la Copenhaga pe aceasta tema, arata ca teama ca incalzirea planetei va dauna populatiei este larg raspandita.
In Statele Unite, singurul stat dezvoltat care nu a semnat Protocolul de la Kyoto privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, 82% dintre cei chestionati vor ca autoritatile lor sa actioneze in acest sens in viitor.
"Exista un sprijin enorm in tara, indiferent ca sunt bogati, saraci sau cu venituri medii, pentru ca un eventual acord semnat la Copenhaga sa se traduca prin reducerea obligatorie a emisiilor" de gaze cu efect de sera, comenteaza Banca Mondiala odata cu publicarea sondajului.
Singura tara unde mai putin de 80% din populatie sprijina un demers voluntar impotriva incalzirii globale este Rusia, unde numai 58% considera ca tara lor trebuie sa actioneze in acest sens. Rusii sunt de asemenea cei care se indoiesc cel mai mult de concluziile stiintifice privind incalzirea globala: 23% dintre cei chestionati apreciaza ca expertii au demonstrat ca este urgent sa actioneze.
In randul persoanelor interogate in lume, 51% apreciaza ca cercetatorii au facut din incalzirea globala o problema urgenta. Acest procentaj nu este decat de 33% in Indonezia, statul care a gazduit conferinta pe aceasta tema in Bali in 2007, 38% in Statele Unite si 43% in Japonia.
Sondajul a fost realizat pentru Banca Mondiala de WorldPublicOpinion.org, apartinand de universitatea Maryland (estul Statelor Unite). In total, 13.518 persoane au fost chestionate direct, prin telefon sau pe internet in statele urmatoare: Bangladesh, China, Egipt, Satele Unite, Franta, India, Indonezia, Iran, Japonia, Kenya, Mexic, Rusia, Senegal, Turcia si Vietnam, cu o marja de eroare de 3-4 puncte.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3316584
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova