Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / China urca in trenul spre Copenhaga
China urca in trenul spre Copenhaga
01.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pchina-urca-trenul-spre-copenhaga-vezinbspvideop

Saptamana trecuta, China a prezentat date concrete legate de angajamentele de mediu pe care intentioneaza sa si le asume, fiind astfel pregatita sa intampine negocierile de la Copenhaga, informeaza site-ul presedintiei suedeze a UE.

Drumul catre negocieri a fost una dintre temele principale de discutie intre premierul suedez Fredrik Reinfeldt si presedintele CE José Manuel Barroso s-au intalnit cu premierul chinez Wen Jiabao, in cadrul summitului din Nanjing de luni.
“Intampinarea amenintarii pe care o reprezinta schimbarile climatice este o provocare pentru inreaga lume. Abilitatile de leadership chineze sunt necesare in aceste aspecte. UE este gata sa isi indeplineasca responsabilitatile, insa nu putem rezolva problema schimbarilor climatice daca China nu face acelasi lucru”, a declarat Fredrik Reinfeldt.
Premierul chinez, Wen Jiabao, a subliniat faptul ca guvernul de la Beijing ia in serios schimbarile climatice. El a declarat ca cifrele publicate saptamana trecuta, legate de reducerea emisiilor de dioxid de carbon din economie cu 50% pana in 2020, fata de 40%, reprezinta cea mai mare contributie pe care China o face in lupta impotriva schimbarilor climatice. Wen Jiabao a adaugat ca R.P. Chineza este inca o tara in curs de dezvoltare si se afla intr-un stadiu sensibil al dezvoltarii industriale si, chiar si in acest context, emisiile pe cap de locuitor sunt mai mici decat ale statelor dezvoltate.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3319817
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova