Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Nou record privind emisiile de CO2, in 2010
Nou record privind emisiile de CO2, in 2010
05.12.2011  
   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/nou-record-privind-emisiile-de-co2-2010

 

Emisiile de dioxid de carbon au crescut anul trecut la un nivel record, din cauza combustibililor fosili si a productiei de ciment, au anuntat cercetatorii din cadrul Global Carbon Project, care au raportat o crestere de 5,9%. Raportul a fost publicat duminica in revista Nature Climate Change.

 

„Trebuie luate urgent masuri pentru combaterea acestui trend ascendent", a declarat  Corinne Le Quere, directorul centrului Tyndall pentru Schimbari Climatice si co-autorul raportului. Ea a precizat ca aceste emisii aproape au depasit prognozele pentru aceasta perioada, indicand faptul ca temperaturile pot creste cu peste 2 grade Celsius, pana la finalul acestui secol. 

Raportul precizeaza si ca s-a inregistrat oi usoara scadere a emisiilor de carbon, multumita recesiunii economice din 2008-2009. Din nefericire, anul trecut au crescut din nou, relateaza International Business Times.

„Multi au privit criza financiara globala ca pe o oportunitate de a muta economia globala din faza de emsii in continua crestere, insa intoarcerea sugereaza ca oportunitatea nu a fost exploatata", a declarat Glen Peters, din cadrul Centrului Norvegian pentru Cercetarea Mediului si a Climei.

Ratele emisiilor au fost mai mari in tarile in curs de dezvoltare, inclusiv China - 10,4%, Brazilia - 11,6% si India - 9,4%. Iar cele din tarile in curs de dezvoltare precum SUA, Rusia si Uniunea Europeana au crescut in ordine cu 4,1%, 5,8% si 2,2%.

Statele Unite sunt al doilea mare poluator al lumii, pompand anul trecut in atmosfera peste 1,5 miliarde de tone de CO2. Cel mai mare este insa China, care emite peste 2 miliarde de tone anual.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3356196
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova