Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Încălzirea globală ar putea costa UE peste 65 de miliarde de euro
Încălzirea globală ar putea costa UE peste 65 de miliarde de euro
25.11.2009  
   
imprimare

http://www.realitatea.net/incalzirea-globala-ar-putea-costa-ue-peste-65-de-miliarde-de-euro_689123.html" class="link_mail

Încălzirea climatică globală, dacă nu va fi încetinită, ar putea costa Uniunea Europeană peste 65 de miliarde de euro pe an, mai ales în ţările din sud, potrivit unui studiu.
Studiu a fost publicat într-un raport al "Centrului comun de cercetare" al Comisiei Europene.

"Dacă climatul prevăzut pentru anii 2080 s-ar produce astăzi, UE ar trebui să facă faţă la un cost anual de la  20 la 65 de miliarde de euro din PIB, în funcţie de creşterea temperaturii în Europa (de la 2,5 grade Celsius la 5,4 grade Celsius), atenţionează raportul.

Acest rezultat ţine cont de patru domenii extrem de sensibile la schimbările climatice: agricultura, inundaţiile, modificările din zonele de coastă şi turismul.

Studiul a luat în calcul mai multe scenarii ale creşterii temperaturii şi a nivelului mării în Europa, pentru anii 2080.

În cele mai rele scenarii, inundaţiile cauzate de apele mărilor şi deplasarea populaţiei vor afecta în fiecare an de la 775.000 la 5 milioane de persoane în plus, faţă de acum.

În agricultură, producţia se va reduce cu cel puţin 10%.

Turismul va fi singurul care nu va suferi aproape deloc  la nivel european, însă va avea probleme la nivel regional. Probleme vor fi în principal în sudul şi centrul Europei.

Spania, Portugalia, Italia, Grecia şi Bulgaria vor fi ţările cele mai afectate de încălzirea globală. Impactul schimbărilor climatice va fi uşor mai redus în Europa centrală, care va fi afectată cel mai mult de inundaţii (zonă care merge de la Irlanda, Ţările de Jos, Franţa şi România şi Polonia în est).


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3310105
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova