Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / SUA isi pastreaza tinta de emisii asumata la Copenhaga
SUA isi pastreaza tinta de emisii asumata la Copenhaga
30.11.2010  
   
imprimare

http://www.green-report.ro/stiri/sua-isi-pastreaza-tinta-de-emisii-asumata-la-copenhaga

Statele Unite isi pastreaza angajamentul facut anul trecut, de a reduce emisiile de carbon cu 17% fata de nivelul din 2005, pana in 2020, informeaza Reuters.

La summit-ul climatic al ONU de anul trecut, de la Copenhaga, SUA s-au angajat sa reduca emisiile cu 17%, mizand pe cresterea utilizarii gazului natural.
Statele dezvoltate si-au luat de asemenea angajamentul de a aloca 100 de miliarde de dolari anual, incepand cu 2020, pentru a ajuta statele in curs de dezvoltare sa faca fata efectelor schimbarilor climatice.
Insa sperantele pentru un progres semnificativ in cadrul summit-ului de la Cancun sunt scazute, in contextul in care SUA si China, cei mai mari poluatori ai lumii, se cearta in legatura cu modul in care ar trebui sa imparta povara eforturilor de a combate schimbarile climatice.
Administratia de la Washington vrea ca statele cu o dezvoltare rapida, precum China si India, sa accepte obligatii de reducere a emisiilor mai ambitioase in viitorul acord care va inlocui protocolul de la Kyoto. Cu toate acestea, SUA vor avea o batalie dificila de dus, in contextul in care sunt singura natiune dezvoltata care nu s-a alaturat protocolului de la Kyoto. In acelasi timp, tinta de reducere a emisiilor cu 17% asumata de Obama este considerata slaba de multe state.
Esecul Congresului american de a adopta o lege climatica si succesul Republicanilor la recentele alegeri ridica noi semne de intrebare despre masura in care SUA vor putea atinge tinta promisa de Obama.
O crestere a productiei de gaze naturale ar putea ajuta SUA sa isi reduca dependenta de carbune, care emite de doua ori mai mult dioxid de carbon la ardere.
Ponderea gazului natural folosit pentru a genera electricitate in SUA a crescut la 23%, fata de 20%, cat era acum doi ani.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3316296
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova