Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Astăzi începe Conferinţa internaţională asupra climatului, la Cancun
Astăzi începe Conferinţa internaţională asupra climatului, la Cancun
29.11.2010  
   
imprimare
http://www.realitatea.net/astazi-incepe-conferinta-internationala-asupra-climatului-la-cancun_777338.html


Reprezentanţii a aproape  200 de ţări se întâlnesc, începând de luni până pe 10 decembrie, la Cancun în Mexic pentru a încerca să se înţeleagă asupra măsurilor destinate încetinirii schimbărilor climatice.

Delegaţii vor încerca să ajungă la un acord, la un an după summitul de la Copenhaga, încheiat fără mari rezultate.
Reprezentanţii ţărilor au sosit duminică în staţiunea mexicană. Printre obiectivele conferinţei se numără ajungerea la un acord general, lansarea unui "fond verde" destinat  ajutorului financiar pentru ţările sărace, măsurile pentru promovarea tehnologiilor eco şi protecţia pădurilor tropicale, importante pentru absorbţia carbonului.
"Toate acestea sunt măsuri importante, dar sunt doar o parte din problemele cu care se confruntă lumea", a declarat Johan Rockstrom, directorul institutului de mediu din Stockholm. "Nu ne putem bucura de ceea ce se va întâmpla în curând", a adăugat el, referindu-se la faptul că anul 2010 va deveni cel mai cald din istoria înregistrată.
Înainte de toate, conferinţa de la Cancun, inaugurată de preşedintele mexican Felipe Calderon, va încerca să oprească dominaţia chineză şi americană. Fiecare din cele două naţiuni insistă că cealaltă trebuie să facă mai multe eforturi pentru a-şi reduce emisiile de gaze.
Obiectivul principal al discuţiilor va fi de a semna un nou tratat care va înlocui protocolul de la Kyoto, care obligă ţările industrializate, cu excepţia SUA, să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, între 2008-2012, cu cel puţin 5,2% sub nivelul din 1990.
"Sunt un pic deprimat în ceea ce priveşte conferinţa. Problema nu se îndepărtează. Are chiar tendinţa de a se agrava", a spus Al Gore, fost vice-preşedinte al SUA şi câştigător al premiului Nobel pentru pace în 2008 pentru contribuţia la lupta împotriva încălzirii climatice.
Organizaţia meteorologică mondială avertizează că este nevoie urgent de adoptarea urgentă a unui tratat, după ce miercuri a anunţat că concentraţia de gaze cu efect de seră a ajuns la un nivel record.
REALITATEA.NET o să vă ţină la curent cu cele mai recente discuţii din cadrul Conferinţei. Mai multe informaţii puteţi afla pe pagina oficială de Facebook, pe canalul oficial de YouTube şi pe site-ul ONU asupra schimbărilor climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3315884
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova