Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Marii investitori ai lumii cer semnarea unui acord climatic la Cancun
Marii investitori ai lumii cer semnarea unui acord climatic la Cancun
23.11.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/marii-investitori-ai-lumii-cer-semnarea-unui-acord-climatic-la-cancun

Investitorii de top la nivel mondial cer sefilor de guverne si presedintilor care vor fi prezenti in decembrie la summit-ul de la Cancun sa ajunga la un acord climatic global. In caz contrar, sustin acestia, ne vom confrunta cu o recesiune mai grava decat recenta criza economica, potrivit ”The Guardian”.

Un grup format din cei mai mari investitori din lume a trimis o solicitare oficiala guvernelor prin care le transmite ca un acord climatic ar duce la evitarea unei noi crize financiare. Solicitarea a fost trimisa de grupul de investitii sustenabile Ceres si a fost semnata de 259 de investitori. Printre ei se numara Allianz si HSBC, grupuri de investitii din state in curs de dezvoltare, precum si fonduri de pensii din Europa si America de Nord.
Pierderi anuale de pana la 20% din PIB
Investitorii au cerut politici nationale si internationale care sa sporeasca investitiile private in tehnologia curata si care sa ajute economiile sa evite un scenariu care cuprinde pierderi de pana la 20% din PIB pe an, pana in 2050.
„Potrivit Raportului Stern, stim ca ar putea exista scaderi de PIB de pana la 20% pe an. De ce sa ne asumam acest risc? Solutiile se dezvolta rapid si trebuie sa le folosim pentru a asigura inovatia si cresterea sustenabila de care au nevoie economiile noastre”, a declarat Barbara Krumsiek, presedintele Environment Programme Finance Initiative al ONU.
Declaratiile investitorilor survin deloc intamplator inaintea summit-ului ONU asupra schimbarilor climatice de la Cancun, care va incepe pe 29 noiembrie. Lideri mondiali se vor reuni pentru a negocia un acord climatic care sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto, dupa ce conferinta COP15 de anul trecut, de la Copenhaga, s-a soldat cu un esec.
Investitiile in energia verde la nivel global vor depasi 200 de miliarde de dolari in 2010, potrivit expertilor. Suma este mult mai mica decat cele 500 de miliarde de dolari de care ar fi nevoie anual pana in 2020 pentru a evita cresterea temperaturilor medii globale, potrivit estimarilor Bloomberg New Energy Finance si Forumului Economic Mondial.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3316945
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova