Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Credibilitatea negocierilor climatice intre natiuni se testeaza la Cancun
Credibilitatea negocierilor climatice intre natiuni se testeaza la Cancun
11.11.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/credibilitatea-negocierilor-climatice-intre-natiuni-se-testeaza-la-cancun

Discutiile pe teme climatice de la Cancun vor fi ultima sansa a natiunilor sa convina asupra unor chestiuni delicate precum transferul de tehnologie si sa testeze credibilitatea negocierilor climatice intre tari, a declarat, ieri, intr-o conferinta la New Delhi, ministrul indian al Mediului, Jairam Ramesh, citeaza Reuters.

Natiunile trebuie sa ajunga la un consens in ce priveste impartirea tehnologiilor verzi intre statele dezvoltate si cele sarace, a mai spus Ramesh.
Drepturile de proprietate intelectuala asupra tehnologiilor costisitoare divizeaza atat de mult natiunile incat unele le considera un factor esential in stabilirea unui acord, in timp ce altele refuza sa auda despre asa ceva.
„Trebuie sa gasim o cale de mijloc pentru ca aceste doua pozitii extreme au impiedicat prea mult timp stabilirea unui acord comun si nu mai e vreme de pierdut”, a avertizat Ramesh.
„Cancun este ultima sansa si credibilitatea intregului sistem de negocieri intre state este la mijloc. Daca nu vom stabili un set de hotarari clare la Cancun, lumea se va satura de noi”, a mai spus ministrul indian al Mediului.
Scopul intalnirii de la New Delhi a fost gasirea unui mecanism pentru dezvoltarea si transferul tehnologiilor care ajuta la combaterea schimbarilor climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3316252
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova