Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Majoritatea oamenilor neaga pericolul incalzirii globale
Majoritatea oamenilor neaga pericolul incalzirii globale
05.10.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pmajoritatea-oamenilor-neaga-pericolul-incalzirii-globalep

Majoritatea oamenilor din lume neaga pericolul pe care schimbarile climatice il prezinta pentru viata lor, relateaza Telegraph.
Biroul meteorologic britanic Met Office a avertizat ca daca lumea continua sa arda combustibil fosil ca la ora actuala temperaturile vor creste cu peste 4 grade Celsius in urmatorii 50 de ani.
 
Acest lucru inseamna cresterea nivelului marilor, secete, inundatii si distrugerea in masa a ecosistemelor.
Cu toate acestea, Clive Hamilton, profesor la Universitatea Nationala Australiana, a spus ca majoritatea populatiei de pe glob inca neaga riscul pe care il prezinta incalzirea globala pentru omenire.
Potrivit expertului, majoritatea oamenilor ignora situatia aruncand vina asupra altcuiva. El spune ca oamenii reactioneaza asa pentru a face fata grijilor.
“Asta inseamna ca ne spunem ca oamenii de stiinta exagereaza probabil si ca daca ar fi fost ceva cu adevarat grav guvernul ar fi luat masuri in aceasta privinta”, a explicat Hamilton.
Potrivit specialistului, oamenii de stiinta au minimalizat pericolul incalzirii globale de teama supraincarcarii oamenilor cu informatie.
Insa profesorul Hamilton este de parere ca este de datoria oamenilor de stiinta da informeze populatia despre riscurile pe care le prezinta schimbarile climatice asupra omenirii pentru a se lua masuri si pentru ca oamenii sa fie pregatiti sa se adapteze la ce urmeaza.
 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3321918
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova