Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Salvează copacii artificiali lumea de încălzirea globală?
Salvează copacii artificiali lumea de încălzirea globală?
08.09.2009  
   
imprimare

http://www.ecomagazin.ro/salveaza-copacii-artificiali-lumea-de-incalzirea-globala/

Cercetătorii britanici de la Institutul de Inginerie Mecanică au anunţat o invenţie extraordinară - copacii artificiali, care vor absorbi dioxidul de carbon (CO2) din atmosferă, unul dintre cele mai importante gaze care produc fenomenul de încălzire globală.

„Pădure“ artificială

Dispozitivele denumite copaci artificiali vor absorbi prin filtre dioxidul de carbon din aer, iar apoi acest element va fi stocat în locaţii speciale, a explicat unul dintre cercetători mecanismul după care va funcţiona „pădurea“ cu rol ecologic.

Un simplu copac de acest fel ar putea absorbi o cantitate de CO2 de câteva mii de ori mai mare decât un copac adevărat.

Pentru început, oamenii de ştiinţă britanici au în vedere instalarea unei păduri de 100.000 de asemenea „aspiratoare“ de dioxid de carbon, care ar putea fi gata între cinci şi 10 ani. Mai mult, ei se arată încrezători că aceşti copaci şi alte dispozitive care luptă contra încălzirii globale vor trebui să facă parte din peisajul statelor dezvoltate în următorii 10-20 de ani.

Încălzirea globală, un pericol iminent

Fenomenul de încălzire globală e provocat în cea mai mare parte de aşa-zisele gaze cu efect de seră ca metanul sau dioxidul de carbon. Acestea sunt emise de activitatea industrială, de autovehicule, dar şi, surprinzător, de turmele de animale.

Razele soarelui trec prin acest strat de gaze cu efect de seră ca printr-o pâlnie, iar după ce sunt reflectate de pământ, o parte nu mai pot trece înapoi, astfel că provoacă încălzirea atmosferei Pământului.

Specialiştii estimează că acest fenomen produce secetă, deşertificare, dispariţia unor specii de plante sau chiar inundaţii cauzate de topirea gheţarilor. Pe scurt, aşa cum au estimat unii - e o ameninţare extremă la adresa însăşi civilizaţiei umane. Tot majoritatea covârşitoare a oamenilor de ştiinţă consideră că această ameninţare va fi eliminată doar dacă se acţionează decisiv în următorii 20 de ani, ceea ce ar presupune o modificare radicală a economiei globale sau folosirea eficientă a unei invenţii de felul „copacilor artificiali“.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3321814
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova