Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Încălzirea globală este, de fapt, răcire
Încălzirea globală este, de fapt, răcire
10.08.2009  
   
imprimare

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862529/Incalzirea-globala-este-de-fapt-racire-/

Temperaturile la nivel global nu au mai crescut din 1998, contrar predicţiilor alarmiste privind încălzirea globală, susţin anumite studii potrivit site-ului Washington Examiner.

Există dovezi ştiinţifice că vom avea parte de o climă mai rece şi mai umedă în urmatorii 25-30 de ani, potrivit geologului Dr. Don Easterbrook, profesor la Western Washington University. Omul de ştiinţă susţine că după ciclul de răcire a temperaturii care a durat până în 1945, au urmat câteva decenii de încălzire globală, care au luat sfârşit în 1998.
 
Aceste informaţii ridică anumite întrebări privind modelele folosite de Comisia Interguvernamentală a Naţiunilor Unite pentru schimbari climatice care a estimat că temperaturile globale vor creste cu un grad Fahrenheit până în 2011 şi cu 2 grade Fahrenheit până în 2038.


Şi alţi oameni de ştiinţă sunt convinşi că Pământul s-ar putea confrunta cu mai mult decât o racire globala în urmatoarele decenii.
Datele ştiintifice arată începutul "unei mici epoci de gheaţă" în aproximativ 10 ani, care ar putea dura

tot secolul 21, susţine cercetătorul Victor Manuel Velasco Herrera, de la Institutul de Geofizică din cadrul National Autonomous University din Mexic.

"Modelele folosite de Comisia Interguvernamentală a Naţiunilor Unite pentru schimbări climatice nu sunt corecte deoarece nu iau în calcul factori naturali precum activitatea solară", a mai declarat cercetătorul. Studiul a fost publicat şi de Societatea Astronomică din Australia care a prognozat că activitatea Soarelui se va reduce semnificativ în urmatoarele decenii, mai notează Washington Examiner.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3324870
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova