Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Romania poate reduce emisiile cu 20% pana in 2020, dar nu cu 30%
Romania poate reduce emisiile cu 20% pana in 2020, dar nu cu 30%
21.05.2010  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/romania-poate-reduce-emisiile-cu-20-pana-2020-dar-nu-cu-30

Romania poate atinge, cu efort, tinta de reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, dar nu se poate angaja la o reducere de 30% pana in 2020, asa cum intentioneaza sa propuna Comisia Europeana in cadrul Strategiei "Europa 2020", au declarat, vineri, reprezentanti ai Ministerului Mediului, citati de Mediafax.

"Romania poate respecta, cu eforturi considerabile, tinta de 20% de reducere a emisiilor gazelor cu efect de sera, insa tinta de 30% nu poate fi angajata de Romania", a sustinut managerul public Ion Liviu Stochita din Ministerul Mediului si Padurilor, in cadrul conferintei cu tema "Tinte nationale pentru Strategia Europa 2020: Obiectivele pentru schimbari climatice si energie (20/20/20)", organizata de catre Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) si ministerele Economiei si Mediului.
Autoritatile de la Bucuresti s-au angajat sa reduca, pana in anul 2020, cu 20% emisiile gazelor cu efect de sera, in cadrul pachetului de masuri comunitare privind schimbarile climatice si energia, dar Comisia Europeana propune in Strategia "Europa 2020" majorarea acestei tinte la 30%, daca exista conditii favorabile in acest sens.
Romania si-a propus in cadrul Strategiei "Europa 2020" mentinerea tintei de 20%, iar Ion Liviu Stochita, manager in cadrul Unitatii de politice publice a Ministerului Mediului, a precizat ca exista riscul ca si aceasta tinta sa nu fie atinsa.
Printre motivele care ar putea conduce la neindeplinirea tintei, Stochita a enumerat lipsa personalului specializat in domeniul schimbarilor climatice, intarzierea in elaborarea strategiei nationale privind schimbarile climatice, lipsa unui mecanism national de monitorizare a implementarii masurilor de reducere a emisiilor poluante, precum si constrangerile bugetare care nu permit efectuarea de studii si cercetari in domeniu.
Directorul in Ministerul Mediului Florentina Manea a aratat la randul sau ca Romania poate atinge tinta de 20% doar ca urmare a scaderii declinului economic dupa 1990 si nu ca urmare a unor masuri active in domeniu.
"Romania nu poate trece la obiectivul ambitios al reducerii cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru ca ar presupune o afectare a economiei nationale", a afirmat Florentina Manea. Ea a precizat ca Guvernul va adopta cu intarziere strategia nationala in domeniul schimbarilor climatice, cel mai probabil la sfarsitul acestui an.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3772157
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova