Prima Contact Harta
 Română  English
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului
CADRUL INTERNAŢIONAL
CADRUL NAŢIONAL
Documente oficiale
Programe şi strategii naţionale
Materiale informaţionale
Ateliere de lucru şi întruniri
Noutăţi
Publicaţii şi prezentări
Broşuri
Autoritatea Naţională Desemnată şi Mecanismul dezvoltării non-poluante
CERCETĂRI ŞI MODELARE
DOCUMENTE
UIPM
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Raport ONU: Poluarea aerului la nivel global s-a redus la un nivel fără precedent în perioada de lockdown din 2020
Raport ONU: Poluarea aerului la nivel global s-a redus la un nivel fără precedent în perioada de lockdown din 2020
03.09.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/raport-onu-poluarea-aerului-la-nivel-global-s-a-redus-la-un-nivel-fara-precedent-in-perioada-de-lockdown-din-2020-1656327

 

Poluarea aerului, extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor, s-a redus la niveluri fără precedent în perioada de lockdown anti-Covid de anul trecut, însă reducerea nu a fost de durată și nu a putut avea un impact serios asupra sănătății oamenilor, conform Organizației Meteorologice Internaționale, o agenție ONU, scrie Reuters.

 

Particulele poluante PM 2.5 au scăzut cu până la 40% în Africa, America de Sud și Asia de sud și mai puțin în părți din Europa și America de Nord, conform Organizației Meteorologice Internaționale, care a publicat raportul său privind calitatea de aerului și clima.

Conform documentului, perioadele de lockdown anti-Covid din primăvara anului trecut, dar și restricțiile de călătorie au dus la  „o scădere de scurtă durată, dar foarte consistentă, a emisiilor poluatoare", mai ales în zonele urbane.

„În perioadele în care lockdown-ul a fost implementat, calitatea aerului în multe părți ale lumii s-a îmbunătăți substanțial, iar această îmbunătățire s-a datorat în general, absenței particulelor poluante", a spus Oksana Tarasova, șefa diviziei de cercetare a organizației.

Documentul a comparat calitatea aerului din 2020 cu datele obținute în 2015 și 2019 și a arătat că nivelul particulelor periculoase emise din arderea combustibilului s-a redus peste tot, uneori chiar cu 70%.

Poluarea aerului reprezintă un factor de risc major pe tot globul. El este, cel mai probabil, motivul pentru care speranța de viață a 40% dintre indieni scade cu mai mult de 9 ani, conform unui alt raport recent.

Pe de altă parte, agenția ONU spune că scăderea a fost de prea scurtă durată pentru a avea un impact asupra sănătății oamenilor.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3981060
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova