Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Deceniul care s-a încheiat a fost cel mai fierbinte înregistrat vreodată. Căldura a topit 197 de miliarde de tone de gheață într-o lună (STUDIU)
Deceniul care s-a încheiat a fost cel mai fierbinte înregistrat vreodată. Căldura a topit 197 de miliarde de tone de gheață într-o lună (STUDIU)
15.08.2020  
  sursa//https://agora.md/stiri/75674/deceniul-care-sa-incheiat-a-fost-cel-mai-fierbinte-inregistrat-vreodata-caldura-a-topit-197-de-miliarde-de-tone-de-gheata-intro-luna-studiu 
imprimare

 

https://agora.md/stiri/75674/deceniul-care-sa-incheiat-a-fost-cel-mai-fierbinte-inregistrat-vreodata-caldura-a-topit-197-de-miliarde-de-tone-de-gheata-intro-luna-studiu 

 

Un nou studiu făcut public detaliază cum 2019 a fost un alt an al extremelor pentru clima planetei Pământ și noi dovezi care arată realitatea sumbră a încălzirii accelerate a Terrei, transmite CNN.

 

Anul trecut, incendii de pădure violente au devastat Australia, valuri de căldură mortală au lovit Europa, Japonia, Pakistan sau India, iar aproape 100 de cicloane au creat haos. Mai mult decât atât, ghețarii au continuat să se topească în ritm accelerat, iar seceta și inundațiile au distrus grâne și infrastructură în mai multe părți ale lumii.

Printre concluziile cele mai importante la care a ajuns studiul intitulat „Starea Climei în 2019", publicat de Societatea Americană de Meteorologie, se numără faptul că 2019 a fost cel mai fierbinte an de când se fac studii meteorologice și că gazele cu efect de seră din atmosfera planetei s-au aflat la cel mai crescut nivel. Deceniul care a trecut a fost, prin urmare, cel mai fierbinte de la mijlocul anilor '50 ai secolul al XIX-lea, relatează digi24.ro.

  • Cei mai calzi 6 ani înregistrați vreodată au fost ultimii, din 2014 până în prezent.
  • 2019 a fost printre cei mai calzi 3 ani de când se fac înregistrări meteorologice, din mijlocul secolului al XIX-lea.
  • Temperaturile medii de la suprafața oceanului au fost în 2019 pe locul 2, ele fiind mai mari doar în 2016
  • Nivelul apelor mărilor și oceanelor a crescut din nou. El crește de opt ani, consecutiv.
  • 2019 a fost al doilea cel mai cald an în zona arctică în ultimii 120 de ani, devansat doar de anul 2016. În Antarctica, 2019 a fost al doilea cel mai cald an din 1979.
  • Ghețarii continuă să se topească cu o viteză alarmantă pentru al 32-lea an consecutive.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3751792
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova