Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Participarea Romaniei in a doua saptamana la COP15
Participarea Romaniei in a doua saptamana la COP15
15.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pparticiparea-romaniei-doua-saptamana-la-cop15p

Conferinta ONU privind schimbarile climatice de la Copenhaga, COP15, a intrat in a doua saptamana de negocieri. In aceasta saptamana discutiile se desfasoara atat la nivel de experti tehnici, cat si la nivel politic, prin consultari cu ministrii partilor.
Romania este reprezentata in cadrul lucrarilor la segmentul de nivel inalt, de Dan Carlan, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Mediului si de Silvian Ionescu, Comisar General al Garzii Nationale de Mediu.
Alaturi de reprezentantii Ministerului Mediului, delegatia romana include reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si ai Departamentului pentru Afaceri Europene.
Romania detine vicepresedintia in cadrul biroului conferintei COP15, prin Iozefina Lipan, reprezentanta Ministerului Mediului, care conduce delegatia de experti a Romaniei la negocierile de la Copenhaga.
In marja conferintei secretarul de stat pentru afaceri globale in MAE, Doru Costea, a participat la 14 decembrie, la reuniunea ministrilor cooperarii pentru dezvoltare pe tema „Schimbari Climatice si Dezvoltare”.
De asemenea, Romania a prezentat vineri, 11 decembrie, in cadrul conferintei studiul de caz intitulat „Fuel management in the Romanian Aviation sector, a challenge to meet EU-ETS”, eveniment sustinut de compania Tarom, in colaborare cu Ministerul Mediului.
In cadrul studiului prezentat, reprezentantii sectorului aviatic roman au adus in discutie chestiunea managementului combustibilului, reducerea emisiilor de carbon, iar solutiile propuse au vizat urmarirea ciclului de viata al aeronavelor, valorificarea ecologica a componentelor acestora, reducerea distantelor pe traseele de deplasare, varianta utilizarii biocombustibililor.
Avand in vedere ca emisiile din sectorul aviatic au o contributie semnificativa in emisiile totale de gaze cu efect de sera la nivel global, reprezentantii Tarom au exemplificat cum eficientizarea consumului de combustibil in deplasarea aeronavelor a condus deja la performante remarcabile in limitarea emisiilor, studiu realizat in premiera de o companie aeronatica.
Dezbaterile conferintei sunt conduse de Connie Hedegaard, presedinte COP 15, fost ministru pentru energie si schimbari climatice in Danemarca, actualul comisar nominalizat pentru schimbari climatice, portofoliu nou infiintat in cadrul Comisiei Europene, pentru urmatorul mandat al acesteia.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3779889
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova