print
Joe Biden anunță investiții de miliarde de dolari pentru a face față schimbărilor climatice
21.07.2022

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-anunta-investitii-de-miliarde-de-dolari-pentru-a-face-fata-schimbarilor-climatice-2020095

 

Președintele american Joe Biden anunță investiții masive în infrastructura necesară pentru a face față schimbărilor climatice. Miliarde de dolari vor putea fi accesate pentru sistemele de aer condiționat dar și alte tehnologii ecologice.

 

Pentru Biden e un moment dificil, pentru că agenda sa climatică a fost afectată de o hotărâre a Curții Supreme, iar opoziția republicană nu se înghesuie să susțină proiectele ecologice ale democraților, cu câteva luni înaintea alegerilor intermediare pentru Congres.

Totuși, liderul de la Casa Albă nu a declarat o urgență climatică, ceea ce ar fi necesitat intervenții directe masive.

Între timp, 100 de milioane de americani din Las Vegas până la New York trăiesc în regiuni cu avertismente de vreme severă. 

"Este literalmente, nu la figurat, un pericol clar și prezent. Sănătatea cetățenilor noștri și a comunităților noastre este literalmente în joc.

Experții americani numesc ultimele rapoarte privind schimbările climatice la nivel internațional Cod roșu pentru umanitate. O spun din nou. Cod roșu pentru umanitate.

Fenomenele meteo extreme au provocat pagube de 145 de miliarde de dolari. 145 de miliarde de dolari, doar anul trecut. Uragane multe mai puternice și distrugătoare, tornade, incendiile de vegetație au distrus peste două milioane de hectare. 

Deci, trebuie să acționăm, fenomenele meteo extrem afectează lanțurile de aprovizionare, provoacă întârzieri pentru consumatori și afaceri. Schimbările climatice constituie literalmente o amenințare existențială pentru națiunea noastră și pentru lumea întreagă.

Nu voi accepta niciun refuz. Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a menține curate aerul și apa, să protejez sănătatea oamenilor noștri.

De aceea, anunț cea mai mare investiție, de 2,3 miliarde de dolari, pentru a ajuta comunitățile din toată țara să dezvolte o infrastructură capabilă să reziste întregii game de dezastre pe care le observăm: căldură extremă, secetă, inundații, uragane, tornade", a spus Biden.

 

 

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2023 "I.P. UIPM". Toate Drepturile Rezervate