print
Australia investește 700 de milioane de dolari în protejarea Marii Bariere de Corali. De ce se albesc aceștia
28.01.2022

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/australia-investeste-700-de-milioane-de-dolari-in-protejarea-marii-bariere-de-corali-de-ce-se-albesc-acestia-1818623

 

Australia a prezentat vineri un program de 700 de milioane de dolari conceput pentru a proteja Marea Barieră de Corali, puternic deteriorată din cauza schimbărilor climatice, în speranţa de a evita retragerea acestui ecosistem unic de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, informează AFP.

 

Prim-ministrul Scott Morrison a anunţat acest plan de 1 miliard de dolari australieni (700 de milioane de dolari americani) pe nouă ani, la câteva luni după ce a evitat în ultimul moment ca cel mai vast ansamblu de corali din lume să nu fie înscris de UNESCO pe lista site-urilor periclitate.

„Vom susţine sănătatea recifului şi viitorul economic al operatorilor turistici, prestatorilor hotelieri şi al comunităţilor din Queensland care se află în centrul economiei recifului", a declarat Scott Morrison.

Această decizie a fost luată înaintea alegerilor legislative din luna mai, când partidul prim-ministrului australian va trebui să câştige mandatele-cheie din statul Queensland, situat în proximitatea recifului, pentru a putea să rămână la putere. 

În 2015, când ONU a ameninţat cu retrogradarea statutului acordat Marii Bariere de Corali, înscrisă în patrimoniul mondial din 1981, Australia a lansat un plan de investiţii de mai multe miliarde de dolari pentru a combate deteriorarea recifului, transmite Agerpres.

 

 

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2024 "I.P. UIPM". Toate Drepturile Rezervate