print
Boris Johnson, discurs comic la ONU despre climă: Când Broscoiul Kermit a cântat că nu e ușor să fii verde, s-a înșelat
23.09.2021

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/boris-johnson-discurs-comic-la-onu-despre-clima-cand-broscoiul-kermit-a-cantat-ca-nu-e-usor-sa-fii-verde-s-a-inselat-1677855

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a injectat o doză de umor în discursul său despre climă rostit miercuri în faţa Adunării Generale a ONU, prin intermediul căruia a cerut depunerea unor eforturi mai mari pentru a combate schimbările climatice, informează DPA.

 

„Deţinem o putere uimitoare de a schimba lucrurile, pentru a le schimba în bine, precum şi o putere uimitoare pentru a ne salva pe noi înşine", a declarat Boris Johnson, liderul Partidului Conservator din Marea Britanie.

„Atunci când Broscoiul Kermit a cântat «Nu e uşor să fii verde» - vă amintiţi de acel moment? -, vreau să ştiţi că el s-a înşelat. Chiar s-a înşelat. Pentru că este uşor şi, mai mult decât atât, este profitabil şi este corect să fii verde", a adăugat prim-ministrul britanic.

„Nu mai contează că el a fost, de asemenea, inutil de nepoliticos faţă de Miss Piggy, după părerea mea", a mai spus Boris Johnson.

Premierul britanic consideră că mai mulţi copaci trebuie să fie plantaţi pe Terra şi a promovat ideea producerii unei cantităţi mai mari de energie eoliană.

„Am plantat păduri întinse şi am instalat minunate turbine eoliene în câmpiile asanate din Doggerland, între Marea Britanie şi Olanda, în Marea Nordului", a precizat el, referindu-se la o întindere de uscat care unea Marea Britanie de Europa continentală înainte de a fi acoperită de ape după creşterea nivelului mării în urmă cu câteva mii de ani.

„De fapt, producem atât de multă energie eoliană offshore, încât mă gândesc să îmi schimb numele în «Boreas» Johnson, în onoarea zeului nordic al vântului", a glumit politicianul britanic.

 

 

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2022 "I.P. UIPM". Toate Drepturile Rezervate