print
UE ar trebui să cheltuiască sute de miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în următorul deceniu
25.02.2019

 

https://www.green-report.ro/schimbari-climatice-buget-ue/

 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să cheltuiască sute de miliarde de euro pentru combaterea măsurilor climatice în următorul deceniu, într-un discurs dat alături de Greta Thunberg, eleva suedeză care a inspirat o mișcare globală a copiilor împotriva încălzirii globale.

 

În timpul discursului său ținut la Bruxelles, Juncker l-a criticat pe președintele SUA Donald Trump pentru declarațiile sale că schimbările climatice sunt inventate și ideologice.

Tot mai multe proteste ale elevilor europeni împotriva schimbărilor climatice

„În următoarea perioadă financiară între 2021 și 2027, fiecare al patrulea euro din cadrul bugetului UE se va duce către măsuri de mitigare a schimbărilor climatice. Domnul Trump și prietenii săi cred că schimbările climatice tocmai au fost inventate și sunt un concept ideologic, dar... a început deja ceva periculos.", a declarat Juncker.

Greta Thunberg se afla în Bruxelles pentru a participa la cea de-a șaptea săptămână de proteste a elevilor belgieni. Peste 10.000 de elevi au protestat săptămâna trecută în mai multe orașe din Belgia.

Thunberg a declarat că tinerii din jurul lumii vor ca politicienii să țină cont de avertizările oamenilor de știință. Sute de mii de copii din întreaga lume continuă să plece de la ore în fiecare săptămână pentru a atrage atenția politicienilor.

După eveniment, Thunberg le-a spus jurnaliștilor că îî pare rău că Juncker nu a vorbit mai mult despre criza climatică.

„Când oamenii vorbesc despre protestele climatice... vorbesc despre aproape orice în afară de criza climatică: dezbat dacă promovăm absenteismul, dacă suntem marionete, sau spun că este grozav că tinerii iau măsuri. Nu vor să vorbească despre criza climatică... vor doar să schimbe subiectul."

 

 

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2020 "Oficiul Schimbarea Climei". Toate Drepturile Rezervate