print
Ne vom confrunta cu o nouă perioadă glaciară în Europa. Avertismentul meteorologilor
21.09.2017

 

http://www.expresspress.ro/ne-vom-confrunta-cu-o-noua-perioada-glaciara-in-europa-avertismentul-meteorologilor/

 

Meteorologii anunţă o nouă perioadă glaciară în Europa. De altfel, aceştia spun că vine o iarnă grea şi că temperaturile medii în Europa vor scădea.

 

Marea Britanie urmează să fie cea mai lovită de acest fenomen, conform The Mirror. Publicaţia britanică scrie că Tamisa va îngheţa, ceea ce nu s-a mai întâmplat de aproape două secole. 
Această perioadă a fost numită mica perioadă glaciară. Meteorologul Alex Sosnowski subliniază că vremea se va răci cu câteva grade la Londra, Amsterdam, Paris şi Lisabona.
După cum explică specialistul Alex Sosnowski de la AccuWeather, „temperaturile de la suprafaţă a oceanelor le pot afecta semnificativ pe cele ale zonelor riverane".
Clima din Europa, în special din Londra, Amsterdam, Paris şi Lisabona, se poate răci cu câteva grade, pe măsură ce încălzirea globală afectează planeta, a adăugat el. Acest fenomen se poate explica uşor, spune Nikolai Doronin, de la Facultatea de Geografie a Universităţii de Stat din Moscova.
Doronin a explicat pentru „Vecernia Moskva", că principala cauză a acestei schimbări climatice este topirea gheţarilor din Arctica.

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2018 "Oficiul Schimbarea Climei". Toate Drepturile Rezervate