print
28% din bugetul Băncii Mondiale, alocat schimbărilor climatice
17.04.2016

 

http://www.green-report.ro/28-din-bugetul-bancii-mondiale-alocat-schimbarilor-climatice/

 

Săptămâna trecută, Banca Mondială a anunţat o schimbare majoră în politicile sale privind reducerea sărăciei la nivel global. Potrivit reprezentanţilor săi, 28% din fondurile instituţiei vor fi alocate unor proiecte prin care se luptă împotriva încălzirii globale.

 

Banca Mondială va aloca anual suma de 16 miliarde de dolari către proiecte care încetinesc schimbările climatice. În plus, reprezentanţii insituţiei îşi propun să atragă de la sectorul privat alte 13 miliarde de dolari în următorii 4 ani, astfel încât, până în 2020, să poată direcţiona anual 29 de miliarde de dolari sectorului vizat.

Cu aceşti bani, vor fi finanţate proiecte în diverse domenii, precum cele de eficientizare energetică, producţie de energie regenerabilă, dezvoltare de tehnologii agricole inteligente sau alte tehnologii care permit reducerea consumului de apă şi energie, dezvoltare a transportului şi a infrastructurii sustenabile, reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră sau de educaţie pe teme de mediu.

Din strategia Băncii Mondiale fac deja parte obiectivul de a alimenta 150 de milioane de locuinţe din ţări aflate în curs de dezvoltare cu energie regenerabilă şi cel de a construi sisteme de avertizare în caz de dezastru pentru alte 100 de milioane de oameni.

 

 

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2020 "Oficiul Schimbarea Climei". Toate Drepturile Rezervate