Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Record de căldură în Montreal, cu 15 grade mai mult decât temperatura medie din noiembrie
Record de căldură în Montreal, cu 15 grade mai mult decât temperatura medie din noiembrie
06.11.2022  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/record-de-caldura-in-montreal-cu-15-grade-mai-mult-decat-temperatura-medie-din-noiembrie-2143321

 

Un record absolut de căldură a fost înregistrat sâmbătă în Quebec, cu peste 23 de grade Celsius raportate la Montreal, cu 15 grade mai mult decât temperatura medie, a anunţat Environment Canada, relatează AFP.

 

Recordul anterior fusese înregistrat pe 10 noiembrie 2020, cu 22,4 grade Celsius, potrivit Ministerului Mediului, conform Agerpres.

„Este prima dată când înregistrăm o astfel de temperatură în noiembrie de la începutul măsurătorilor, este un record absolut", a declarat Dominic Martel, meteorolog la Environment Canada.

Penultimul record datează din noiembrie 1948, cu o temperatură de 21,7 grade.

De la începutul săptămânii, temperaturile au crescut treptat, din cauza unei mase de aer cald venite din sudul Statelor Unite.

Pentru această perioadă, temperaturile medii oscilează de obicei în jurul valorii de 8 grade Celsius în Montreal. În luna octombrie temperaturile erau deja cu peste 2 grade Celsius peste medie.

Aceste creşteri de temperatură nu ar trebui să dureze. „Se aşteaptă o revenire la vremea de iarnă la jumătatea lunii noiembrie. Modelele par să indice o scădere a temperaturilor către weekend-ul viitor. Aceasta ar însemna probabil prima ninsoare din sezon pentru Montreal şi regiunea înconjurătoare, cu temperaturi în jur de 0 grade Celsius", a declarat Patrick Duplessis, meteorolog pentru MétéoMédia, un canal de televiziune specializat din Quebec.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2250837
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova