Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / OCDE: Națiunilor bogate nu le reușește să onoreze angajamentul de finanțare pentru climă
OCDE: Națiunilor bogate nu le reușește să onoreze angajamentul de finanțare pentru climă
30.07.2022  
  sursa 
imprimare

 

https://www.zdg.md/stiri/ocde-natiunilor-bogate-nu-le-reuseste-sa-onoreze-angajamentul-de-finantare-pentru-clima/  

 

Țările bogate încă nu își îndeplinesc angajamentul de a oferi 100 de miliarde de dolari pentru acțiunile climatice țărilor slab și mediu dezvoltate. Despre aceasta a anunțat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), informează agenția de presă Anadolu.

 

În 2020, 83,3 miliarde de dolari au fost acordate țărilor în curs de dezvoltare, cu 16,7 miliarde de dolari mai puțin de obiectivul stabilit la conferința climatică de la Copenhaga din 2009. Cifra, însă, a marcat o creștere de 4% față de 2019, determinată în primul rând de o creștere a fluxurilor publice, potrivit OCDE.

Primind în medie 42% din total, țările în curs de dezvoltare din Asia au fost principalii beneficiari ai finanțării climatice între 2016 și 2020, urmate de Africa (26%) și America (17%).

„Știm că trebuie făcut mai mult. Finanțarea pentru climă a crescut între 2019 și 2020, dar, așa cum ne așteptam, a rămas sub creșterea necesară pentru a atinge obiectivul de 100 de miliarde de dolari până în 2020", a declarat secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, într-un comunicat.

El a avertizat că schimbările climatice continuă să provoace „un impact negativ pe scară largă, pierderi și daune asociate naturii și oamenilor".

„Țările dezvoltate trebuie să continue să-și intensifice eforturile în conformitate cu angajamentele asumate în perioada premergătoare COP26, ceea ce ar însemna că obiectivul de 100 de miliarde de dolari va fi atins începând cu anul viitor", a spus el.

„Acest lucru este esențial pentru construirea încrederii, pe măsură ce continuăm să aprofundăm răspunsul nostru multilateral la schimbările climatice."

Proiecțiile anterioare ale OCDE au arătat că „dacă toate angajamentele asumate de furnizorii bilaterali și multilaterali până în acel moment sunt îndeplinite, nivelul de 100 de miliarde de dolari va fi atins în 2023 și va fi depășit în perioada până în 2025", se arată în comunicat.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3137895
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova