Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Om de știință britanic: „În curând Pământul va fi de nerecunoscut. Înăsprirea climei nu poate fi oprită”
Om de știință britanic: „În curând Pământul va fi de nerecunoscut. Înăsprirea climei nu poate fi oprită”
31.07.2022  
  sursa 
imprimare

 

https://www.zdg.md/stiri/om-de-stiinta-britanic-in-curand-pamantul-va-fi-de-nerecunoscut-inasprirea-climei-nu-poate-fi-oprita/?fbclid=IwAR1ER0NhiYKbtJtrysOcIRCxMDLbzzHODm4WRxBknZatTizFlxQYD6PZNGs  

 

„Valurile de căldură sunt doar începutul. Trebuie să acceptăm cât de rele sunt lucrurile înainte de a putea scăpa de catastrofa globală". Sunt declarațiile unui om de știință proeminent din Marea Britanie, transmite The Guardian.

 

Într-o publicare recentă a lui Bill McGuire, acesta scrie despre modul în care temperaturile record afectează Marea Britanie și perspectivele acestuia pentru viitor.

Și acesta este doar începutul, insistă McGuire, care este profesor emerit de hazarduri geofizice și climatice la University College London. După cum se arată în descrierea cărții, lumea a ignorat - pentru prea mult timp - avertismentele explicite conform cărora emisiile în creștere de carbon încălzesc periculos Pământul. Acum vom plăti prețul pentru mulțumirea noastră sub formă de furtuni, inundații, secete și valuri de căldură care vor depăși cu ușurință extremele actuale.

Pentru a determina influența umană asupra căldurii extreme, oamenii de știință folosesc o combinație de observații și modele climatice sau simulări. Căldura extremă observată în Europa de Vest a crescut mult mai mult însă decât au estimat aceste modele, scrie CNN.

O analiză a World Weather Attribution (WWA) cu privire la valul de căldură care a adus temperaturi istorice în Marea Britanie indică o probabilitate de 10 ori mai mare ca fenomenul să fie o consecință a activităților umane. Cercetătorii spun că, chiar și așa, constatările lor ar putea subestima rolul pe care-l joacă oamenii în acest fenomen al valurilor de căldură. Ei susțin că instrumentele pe care le au la dispoziție au limitări și uneori ajung într-un punct mort.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2178715
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova