Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Guvernul a aprobat noi facilități pentru producerea energiei din surse regenerabile
Guvernul a aprobat noi facilități pentru producerea energiei din surse regenerabile
14.12.2021  
  sursa//https://agrobiznes.md/guvernul-a-aprobat-noi-facilitati-pentru-producerea-energiei-din-surse-regenerabile.html 
imprimare

 

https://agrobiznes.md/guvernul-a-aprobat-noi-facilitati-pentru-producerea-energiei-din-surse-regenerabile.html

 

Comunitățile rurale, producătorii agricoli și crescătorii de animale vor putea diminua cheltuielile de producere și întreținere folosind instalațiile fotovoltaice. În acest sens, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, avizul Guvernului la proiectul de lege pentru modificarea Codului Funciar.

 

Documentul prevede modificări care vor permite amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a sistemelor fotovoltaice solare fără a fi necesară schimbarea destinației.

Conform acelorași modificări se permite schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară pentru construcția instalațiilor eoliene. Conform documentului, se prevede ca instalațiile fotovoltaice să fie fixate la sol prin structură metalică și nu prin utilizarea betonului armat sau al altui tip de materiale de construcție care, ar avea impact negativ asupra fertilității solului.

Totodată, se prevăd măsuri pentru a conserva și spori fertilitatea solului. La fel, sunt incluse condițiile de proiectare, instalare, montare și amplasare a sistemelor solare fotovoltaice și a centralelor electrice eoliene.

Proiectul mai prevede ca panourile fotovoltaice să fie amplasate pe terenuri cu soluri degradate care au bonitatea mai mică de 40 de puncte.

Modificările sunt necesare pentru a proteja terenurile de calitate superioară și pentru a creștere siguranța energetică, reducerea importului de energie.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3357157
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova