Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Boris Johnson, discurs comic la ONU despre climă: Când Broscoiul Kermit a cântat că nu e ușor să fii verde, s-a înșelat
Boris Johnson, discurs comic la ONU despre climă: Când Broscoiul Kermit a cântat că nu e ușor să fii verde, s-a înșelat
23.09.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/boris-johnson-discurs-comic-la-onu-despre-clima-cand-broscoiul-kermit-a-cantat-ca-nu-e-usor-sa-fii-verde-s-a-inselat-1677855

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a injectat o doză de umor în discursul său despre climă rostit miercuri în faţa Adunării Generale a ONU, prin intermediul căruia a cerut depunerea unor eforturi mai mari pentru a combate schimbările climatice, informează DPA.

 

„Deţinem o putere uimitoare de a schimba lucrurile, pentru a le schimba în bine, precum şi o putere uimitoare pentru a ne salva pe noi înşine", a declarat Boris Johnson, liderul Partidului Conservator din Marea Britanie.

„Atunci când Broscoiul Kermit a cântat «Nu e uşor să fii verde» - vă amintiţi de acel moment? -, vreau să ştiţi că el s-a înşelat. Chiar s-a înşelat. Pentru că este uşor şi, mai mult decât atât, este profitabil şi este corect să fii verde", a adăugat prim-ministrul britanic.

„Nu mai contează că el a fost, de asemenea, inutil de nepoliticos faţă de Miss Piggy, după părerea mea", a mai spus Boris Johnson.

Premierul britanic consideră că mai mulţi copaci trebuie să fie plantaţi pe Terra şi a promovat ideea producerii unei cantităţi mai mari de energie eoliană.

„Am plantat păduri întinse şi am instalat minunate turbine eoliene în câmpiile asanate din Doggerland, între Marea Britanie şi Olanda, în Marea Nordului", a precizat el, referindu-se la o întindere de uscat care unea Marea Britanie de Europa continentală înainte de a fi acoperită de ape după creşterea nivelului mării în urmă cu câteva mii de ani.

„De fapt, producem atât de multă energie eoliană offshore, încât mă gândesc să îmi schimb numele în «Boreas» Johnson, în onoarea zeului nordic al vântului", a glumit politicianul britanic.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2033689
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova