Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Inundațiile din Germania și China sunt doar începutul. Ce urmează și cum ar trebui să ne adaptăm
Inundațiile din Germania și China sunt doar începutul. Ce urmează și cum ar trebui să ne adaptăm
23.07.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/inundatiile-din-germania-si-china-sunt-doar-inceputul-ce-urmeaza-si-cum-ar-trebui-sa-ne-adaptam-1607573

 

Inundațiile mortale care au produs pagube imensă pentru mulți cetățeni, atât în China, cât și în Germania, reprezintă un semnal puternic conform căruia schimbările climatice fac ca vremea să fie din ce în ce mai extremă pe tot globul, potrivit Reuters.

 

Cel puțin 25 de persoane din provincia chineză centrală Henan au murit marți, inclusiv câteva persoane prinse în metroul orașului, în timp ce apele au străpuns capitala regională Zhengzhou după câteva zile de ploi torențiale. 

În urma inundațiilor de săptămâna trecută, care au ucis cel puțin 160 de persoane în Germania și alte 31 de persoane în Belgia, a fost întărit mesajul privind faptul că decidenții politici vor trebui să adopte schimbări semnificative pentru ca populația să se pregătească pentru evenimente similare din viitor.

„Guvernele ar trebui să realizeze mai întâi că infrastructura pe care au construit-o în trecut sau chiar cele recente sunt vulnerabile la aceste evenimente meteorologice extreme", a declarat Eduardo Araral, profesor asociat și codirector al Institutului de Politici în domeniul Apelor din cadrul Școlii de Politici Publice Lee Kuan Yew din Singapore.

„Trebuie să învățăm să trăim cu aceste fenomene meteo"

În Europa, schimbările climatice vor crește probabil numărul de furtuni puternice, cu mișcare lentă, care pot persista mai mult într-o zonă și pot produce ploi torențiale de genul celor văzute în Germania și Belgia, potrivit unui studiu publicat pe 30 iunie în revista Geophysical Research Letters.

Pe măsură ce atmosfera se încălzește odată cu schimbările climatice, aceasta va conține tot mai multă umiditate, ceea ce înseamnă că norii de ploaie, atunci când se vor sparge, vor elibera cantități însemnate de precipitații. Folosindu-se de simulările climatice pe computer, cercetătorii au descoperit că până la sfârșitul secolului, astfel de furtuni ar putea fi de 14 ori mai frecvente.

Deși inundațiile care au devastat zone întinse din vestul și sudul Germaniei s-au produs la mii de kilometri de fenomenele meteo extreme similare din provincia chineză Henan, ambele cazuri au evidențiat vulnerabilitatea zonelor puternic populate față de inundațiile catastrofale și alte dezastre naturale.

„Avem nevoie de măsuri tehnice, consolidarea digurilor și barierelor împotriva inundațiilor. Trebuie, de asemenea, să remodelăm orașele", a declarat Fred Hattermann, cercetător la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic. Acesta a mai spus că ar trebui să se pună din ce în ce mai mult accentul pe așa-numitele măsuri de "adaptare ecologică" în raport cu polderele (teren inundabil în regim natural, recuperat prin lucrări de îndiguire și desecare), pentru a putea fi combătute ulterioarele inundații. 

Fred Hattermann mai precizează că „atunci când sunt ploi foarte puternice, toate variantele de combatere a inundațiilor s-ar putea să nu ajute, așa că trebuie să învățăm să trăim cu aceste fenomene meteo".

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2002718
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova