Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Nivelul gheții din Marea Arctică este la unul din cele mai scăzute niveluri. Ce au descoperit sateliții NASA
Nivelul gheții din Marea Arctică este la unul din cele mai scăzute niveluri. Ce au descoperit sateliții NASA
02.04.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/nivelul-ghetii-din-marea-arctica-este-la-unul-din-cele-mai-scazute-niveluri-ce-au-descoperit-satelitii-nasa-1480729

 

Gheața din Marea Arctică pare să fi atins întinderea maximă anuală în 21 martie și este similară cu nivelul din 2007. Este printre anii cu cel mai mic nivel de gheață dn zonă, aflându-se pe locul 7 în evidența sateliților NASA, potrivit agenției spațiale americane.

 

Extinderea maximă a suprafeței înghețate din acest an a atins 14,77 milioane de kilometri pătrați, cu880.000 de kilometri pătrați sub media anilor 1981-2010. Acest lucru înseamnă o suprafață mai mare decât a statelor americane Texas și Florida împreună.

Creșterea cantității de gheață, care începe în toamnă și este continuată în timpul iernii, a fost întârziată în 2020 din cauza temperaturilor mai ridicate decât în mod obișnuit.

În fiecare an, după ce o parte a gheții se topește din cauza temperaturilor mai calde din timpul verii, aceasta se reface când încep anotimpurile mai reci.

Al doilea cel mai scăzut nivel de gheață a fost înregistrat în martie 2020, după temperaturi neobișnuit de ridicate și incendiile de vegetație din zona arctică a Siberiei.

NASA monitorizează nivelul gheții din Arctica din 1979. A constatat că regiunea se încălzește de 3 ori mai repede decât orice altă zonă de pe planetă.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1916564
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova