Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Cea mai timpurie înflorire a cireșilor din Japonia, din anul 812
Cea mai timpurie înflorire a cireșilor din Japonia, din anul 812
01.04.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.green-report.ro/inflorire-ciresi-japonia-record/

 

Sezonul de înflorire a cireșilor a început în Japonia cel mai devreme de când există date arhivate, de acum 1.200 de ani. Oamenii de știință susțin că fenomenul este, cel mai probabil, rezultatul schimbărilor climatice.

 

Anul acesta, sezonul de înflorire a cireșilor din Japonia a început la Hiroshima, pe 11 martie, opt zile mai devreme decât recordul precedent, din 2004.

Potrivit datelor colectate de Universitatea din Osaka, în Kyoto a fost vârful înfloririlor pe 26 martie. Recordul deținut de acest oraș datează din 812, notat în documente vechi și în jurnale. Următorul record stabilit acolo a fost în 1409, când vârful sezonului a fost înregistrat pe 27 martie.

„În Kyoto, înregistrările celebrării înfloririi cireșilor încă din secolul al IX-lea reconstituie climatul trecut și demonstrează creșterea locală a temperaturii asociată încălzirii globale și urbanizării", potrivit unui articol anterior publicat în revista științifică Biological Conservation.

Yasuyuki Aono, cercetător la Universitatea din Osaka, a analizat datele din prezent până în anul 812.

„Am căutat și colectat date fenologice (n.r. fenologia este studierea anotimpurilor și al evenimentelor biologice recurente) privind înflorirea deplină a cireșilor în multe jurnale și cronici scrise de împărați, aristocrați, guvernatori și călugări din timpuri istorice", a declarat acesta, potrivit BBC.

Datele arată că, începând cu 1800, vârful înfloririi în Kyoto s-a mutat de la mijlocul lui aprilie către începutul lunii.

Progresul sezonului înfloririi cireșilor este atent monitorizat, iar Agenția Meteorologică Japoneză emite informări legate de primele înfloriri și de vârful sezonului. Vârful înfloririi - „sakura" în japoneză - durează numai câteva zile, însă momentul este foarte important atât economic, cât și cultural. Înainte de pandemie, aceste zile erau importante și pentru turism, pentru că atrăgeau turiști din toată lumea.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1916566
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova