Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Grecia. De la 20 de grade, la minus 20 de grade, peste noapte
Grecia. De la 20 de grade, la minus 20 de grade, peste noapte
16.01.2021  
  sursa  
imprimare

 

https://www.green-report.ro/grecia-minus-20-de-grade/

 

Vremea s-a schimbat brusc în Grecia: de la o temperatură de 20 de grade, care a îmbiat oameni să se plimbe pe plajă sau chiar să facă baie, termometrul a scăzut peste noapte la minus 20 de grade.

 

Cu o temperatură medie în luna ianuarie cuprinsă între zero și 10 grade Celsius, Grecia a experimentat temperaturi extreme în ultima vreme. În urmă cu doar câteva zile, în Atena s-au înregistrat 23 de grade Celsius, iar oamenii au ieșit la plimbare pe plajă sau chiar au făcut baie în mare. În ultimii 50 de ani, astfel de temperaturi ridicate au fost înregistrate aici în ianuarie numai în 1987 și 2010.

Potrivit Observatorului naţional de la Atena, temperatura la Chania, pe insula meridională Creta, a atins 28,3 grade C în jurul prânzului, una din temperaturile cele mai ridicate înregistrate în ianuarie în ultimii 50 de ani.

„Vremea ne înnebunește! Pentru că vedem zăpadă, frig și dezastre în Europa, în Spania, iar aici avem zile senine, cu soare", a comentat un localnic pentru Reuters.

În același timp, Spania avea parte de cele mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani. Furtuna de iarnă Filomena a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) doar în capitala Madrid.

Însă, pe măsură ce furtuna Leandros s-a apropiat de Grecia, temperaturile au scăzut. În oraşul Florina, situat în nordul Greciei, aproape de miezul nopții erau zero grade și începuse să ningă. Peste noapte, însă, termometrul a ajuns până la minus 20 de grade. De asemenea, alte localități au înregistrat de asemenea temperaturi sub zero grade Celsius.

Frontul de vreme rece urmează să se deplaseze către sud pe perioada weekendului, aducând pentru prima dată după mult timp temperaturi care se apropie de zero în capitala Atena, potrivit meteorologilor.

Cu toate acestea, sunt așteptate temperaturi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare, iar previziunile meteorologilor arată că valul de frig ar putea dura până pe 18 ianuarie.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3296405
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova