Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Președintele francez vrea să organizeze un referendum pentru introducerea în Constituție a luptei împotriva schimbărilor climatice
Președintele francez vrea să organizeze un referendum pentru introducerea în Constituție a luptei împotriva schimbărilor climatice
15.12.2020  
  sursa 
imprimare

 

https://www.green-report.ro/franta-referendum-clima/

 

Emmanuel Macron, președintele Franței, a promis ONG-ului Convenția Cetățenească pentru Climă că va organiza un referendum despre introducerea în Constituție a unor articole referitoare la lupta față de schimbările climatice, biodiversitate și mediul înconjurător.

 

„Articolul va fi votat mai întâi de către Parlament, după care va trebui supus unui referendum", a menționat șeful statului.

Macron a explicat că propunerea va fi înaintată oficial guvernului la sfârșitul lunii ianuarie, odată cu o propunere legislativă referitoare la mediul înconjurător, întocmită de ONG-ul Convenția Cetățenească pentru Climă.

Organizarea referendumului pentru „introducerea conceptelor de biodiversitate, mediu, lupta împotriva încălzirii globale" la articolul 1 din Constituție este inclusă în cele 149 de propuneri făcute de cei 150 de membri ai acestui ONG.

Șeful statului a indicat pentru prima dată la jumătatea lunii iulie că dorește să includă „cât mai repede posibil" lupta împotriva încălzirii globale în Constituție, care ar fi „un pas major înainte".

Partidele de stânga i-au reproșat lui Macron că nu face suficiente eforturi pentru a combate încălzirea globală, în ciuda afirmațiilor sale că a cheltuit miliarde de euro pentru a grăbi tranziția către o economie verde.

Partidul Verde al Franței a câștigat teren în ultimii doi ani, învingând partidul de guvernământ al președintelui la alegerile regionale de la începutul acestei veri. Susținătorii lui Macron se tem că Partidul Verde i-ar putea eroda sprijinul pentru votul pentru prezidențiale, din 2022.

Macron a înființat Convenția Cetățenească pentru Climă ca răspuns la protestele anti-guvernamentale ale „vestelor galbene", de la sfârșitul anului 2018. Principala nemulțumire a manifestanților era inițial majorarea prețului carburanților.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1830754
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova