Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Namibia scoate la vânzare 170 de elefanți, din cauza secetei
Namibia scoate la vânzare 170 de elefanți, din cauza secetei
04.12.2020  
  sursa 
imprimare

 

https://www.green-report.ro/namibia-vinde-elefanti/

 

Din cauza secetei, dar și a numărului mare de elefanți, Namibia scoate la vânzare 170 de animale din această specie. În octombrie, țara a vândut 100 de bivoli sălbatici, iar în iunie 2019 - 1.000 de animale din mai multe specii. Banii ar fi fost destinați conservării speciilor.

 

Ţară semi-aridă din sudul Africii, cu o populaţie puţin numeroasă, Namibia găzduieşte aproximativ 28.000 de elefanți, potrivit ministrului Mediului, Pohamba Shifeta. Pentru a reduce efectivele acestora, dar și pentru a limita conflictele tot mai numeroase dintre oameni şi animalele din această specie pe cale de dispariţie, care nu pot fi sacrificate din cauza presiunii internaţionale, guvernul a ales să vândă elefanţi vii.

Oferta de 170 de astfel de animale a fost făcută printr-un anunț publicitar (care se adresează cumpărătorilor interni şi internaționali) apărut în cotidianul guvernamental New Era.

„Unele state s-au plâns că Namibia măcelăreşte elefanţii masculi", a precizat Pohamba Shifeta. „În schimb, am decis, după ce am făcut unele cercetări, să îi vindem."

Potrivit ministerului, animalele au fost scoase la vânzare după „constatarea unei necesităţi de reducere a populaţiei acestora din cauza secetei şi a creşterii numărului de exemplare, care au dus la conflicte între oameni şi elefanți".

Conform anunțului publicitar, urmează să fie capturate grupuri întregi de elefanţi pentru a nu fi lăsate în urmă exemplare mici sau tinere.

Shifeta a subliniat că Namibia nu are intenţia de a vinde elefanţii într-o manieră imprudentă. „Trebuie să ne asigurăm că ţările au condiţii propice" pentru a-i primi, a subliniat ministrul.

Pentru exportarea acestor animale, cumpărătorii vor trebui să se asigure că exigenţele Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie (CITES) sunt îndeplinite, atât în ţara de export, cât şi în ţara de import, astfel încât tranzacţia să fie autorizată, se indică în anunţul menţionat.

În 1990, când statul și-a declarat independența, numărul elefanţilor din Namibia a scăzut la aproximativ 5.000 de exemplare, însă a crescut brusc după stabilirea unui program de protecţie, salutat la nivel mondial.

Namibia a scos la vânzare 100 de bivoli sălbatici în luna octombrie. În iunie 2019 - după ce în luna mai a fost declarată stare de dezastru natural din cauza secetei - ţara a oferit de asemenea spre vânzare o mie de animale, printre care 600 de bivoli, 150 de gazele springbok, 60 de girafe şi 28 de elefanţi. Obiectivul a fost, potrivit Ministerului Mediului, limitarea pierderilor la nivelul efectivelor de animale şi obţinerea a 1,1 milioane de dolari, destinaţi conservării speciilor.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3299748
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova