Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Tehnologiile de captare și stocare a CO2 nu sunt eficiente în combaterea schimbărilor climatice
Tehnologiile de captare și stocare a CO2 nu sunt eficiente în combaterea schimbărilor climatice
02.02.2018  
   
imprimare

 

https://www.green-report.ro/tehnologii-emisii-negative-co2/

 

Tehnologiile de captare și stocare a CO2 din aer nu vor fi eficiente pe scară largă în lupta cu schimbările climatice, avertizează cercetătorii europeni într-un nou studiu.

 

Raportul este semnat de oamenii de știință de la European Academies Science Advisory Council (EASAC), instituție care reunește academiile naționale de știință din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Cercetătorii avertizează că tehnologiile bazate pe emisii de carbon negative sunt fie foarte costisitoare, fie periculoase pentru mediu și pot avea implicații serioase pentru generațiile viitoare.

Aceste tehnologii sunt considerate necesare pentru că emisiile de CO2 nu vor fi reduse complet la timp. Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice (IPCC) a estimat că va fi necesară captarea și stocarea a 12 miliarde de tone de CO2 după 2050. Toate planurile IPCC pentru atingerea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris includ folosirea pe scară largă a tehnologiilor care stochează și captează CO2.

Pe lângă costurile ridicate, soluțiile tehnologice existente pot avea un impact mare asupra biodiversității, accentuând reducerea populațiilor de animale sălbatice, în condițiile în care ne aflăm în perioada celei de-a șasea extincții în masă.

John Sheperd, profesor la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, a avertizat că nu ne putem aștepta la o soluție magică.

„Tehnologiile bazate pe emisii negative sunt foarte interesante dar nu sunt o alternativă pentru reducerea rapidă și consistentă a emisiilor."

Conform raportului, printre soluțiile care funcționează eficient la un cost redus sunt plantarea de noi păduri și consolidarea solului, însă aplicarea acestora este o provocare în condițiile în care pământul pierde copaci și terenuri într-un ritm rapid.

Oamenii de știință recomandă continuarea cercetării în domeniul tehnologiilor bazate pe emisii de carbon negative, care ar putea juca un rol important în gestionarea emisiilor care sunt greu de evitat, cum ar fi cele de la industria globală de aviație.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1645335
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova