Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Merkel susține că discuțiile G7 privind clima nu au fost satisfăcătoare! Trump va lua o decizie săptămâna viitoare
Merkel susține că discuțiile G7 privind clima nu au fost satisfăcătoare! Trump va lua o decizie săptămâna viitoare
27.05.2017  
   
imprimare

 

http://www.realitatea.md/merkel-sus-ine-ca-discu-iile-g7-privind-clima-nu-au-fost-satisfacatoare-trump-va-lua-o-decizie-saptamana-viitoare_58334.html

 

Discuțiile liderilor G7 privind clima, care au avut loc vineri și sâmbătă la Taormina, în Italia, nu au fost deloc satisfăcătoare, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

 

"Orice discuție pe subiectul climei a fost extrem de dificilă, ca să nu spun complet nesatiscătoare", a afirmat Merkel în fața presei, informează AgerPres.

"Avem o situație de șase la unu, ceea ce înseamnă că nu există încă niciun semn în legătură cu decizia SUA: dacă vor rămâne sau nu parte a Acordului de la Paris" privind clima, a adăugat ea.

Președintele american Donald Trump a anunțat pe Twitter, de la Taormina, că va lua săptămâna viitoare o decizie privind eventuala retragere a SUA din înțelegere.

"Voi lua săptămâna viitoare decizia finală privind Acordul de la Paris", a scris el pe Twitter la finalul reuniunii G7.

Liderii G7 și-au recunoscut incapacitatea de a găsit un teren de înțelegere cu SUA în privința luptei împotriva încălzirii globale și au luat act de această situație în declarația finală.

În ciuda presiunilor repetate ale europenilor (Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Uniunea Europeană), Canadei și Japoniei, Donald Trump nu a cedat.

Președinția franceză a refuzat totuși să vorbească despre un 'eșec', chiar dacă recunoaște că "nu este o formulare ideală".

Acordul de la Paris, încheiat în noiembrie 2015, vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

SUA ar putea ieși pur și simplu din acest acord negociat cu dificultate sau ar putea rămâne, dar anunța o revizuire în scădere a obiectivelor lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1645327
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova