Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Obama interzice noi exploatări de petrol și gaze în oceanele Arctic și Atlantic. Ce vor ecologiștii și alegătorii
Obama interzice noi exploatări de petrol și gaze în oceanele Arctic și Atlantic. Ce vor ecologiștii și alegătorii
21.12.2016  
   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/obama-moratoriu-petrol-gaze/

 

Barack Obama a blocat ieri acordarea de noi permise pentru exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale din Oceanul Arctic și Atlantic. Măsura a fost luată pentru a-l împiedica pe Donald Trump să pună în aplicare planul anunțat în campania electorală, conform căruia ar urma să renunțe la măsurile gândite pentru a limita schimbările climatice.

 

Interdicția se aplică pentru teritoriile maritime din preajma statului Alaska, pentru Marea Chukchi, pentru o mare parte din Marea Beaufort și pentru zona din Oceanul Atlantic situată între New England și Golful Chesapeake. Un moratoriu similar a fost adoptat și de premierul Canadei, Justin Trudeau.

Până să câștige alegerile, Trump spunea că nu există o legătură clară între activitatea umană și schimbările climatice. Prin urmare, a declarat că ia în calcul stimularea economiei americane, renunțând la măsurile menite să reducă producția de gaze cu efect de seră. În plus, a amenințat că își va retrage țara din acordul climatic încheiat anul trecut la Paris.

Îngrijorați, ecologiștii au început să facă presiuni asupra Președintelui în funcție, pentru a pune mediul la adăpost. Astăzi, i-au cerut lui Barack Obama să deblocheze suma de 2.5 miliarde de dolari pe care Statele Unite s-au angajat să o furnizeze pentru combaterea schimbărilor climatice. Ei avertizează că, altfel, obiectivul de a limita creșterea temperaturilor cu maximum 2 grade Celsius va fi în pericol.

Susținătorii lui Trump, mai moderați

Trump s-a declarat în repetate rânduri sceptic cu privire la influența oamenilor asupra încălzirii globale. Alegătorii săi, însă, sunt mai încrezători în datele științifice.

Potrivit unui sondaj realizat recent, 76% dintre electori vor electrocasnice mai eficiente energetic, 84% cer reglementări pentru furnizarea apei potabile, 78% susțin reglementările privind reducerea poluării, 61% solicită companiilor să-și reducă emisiile de dioxid de carbon și 55% susțin actualele politici privind schimbările climatice.

În același timp, 54% se declară pentru exploatarea zăcămintelor de combustibili fosili de pe teritoriul american.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3297339
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova