Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / UE cere SUA eforturi suplimentare pentru combaterea incalzirii globale
UE cere SUA eforturi suplimentare pentru combaterea incalzirii globale
23.12.2009  
   
imprimare
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_19063/UE-cere-SUA-eforturi-suplimentare-pentru-combaterea-incalzirii-globale.html

Conferinta de la Copenhaga a fost un dezastru, spune un oficial suedez. E nevoie de masuri concrete si constrangatoare, considera ministrul Mediului. El da vina pe SUA si China pentru esecul summit-ului.

La cateva zile dupa summit-ul de la Copenhaga, Uniunea Europeana lanseaza un apel catre Statele Unite, cerandu-le sa se implice mai mult in lupta impotriva incalzirii climei.
Presedintia suedeza califica drept un adevarat "dezastru" rezultatele summit-ului de la Copenhaga si reaminteste necesitatea de a se ajunge la masurile concrete si constrangatoare, ratificate pe plan international pentru a fi combatuta incalzirea climei.
Ministrul suedez al Mediului considera insa ca Europa a adoptat la conferinta o atitudine pozitiva si atribuie esecul conferintei atat Statelor Unite, cat si Chinei care au dat dovada de reavointa. Iata de ce presiunile asupra lor trebuie sa continue.
Ministrii Mediului din Uniune urmeaza sa se reuneasca in
ianuarie, pentru a decide ce rol concret trebuie sa joace comunitatea europeana pentru elaborarea unui acord mai solid. Luni, Marea Britanie acuzase la randul ei mai multe tari, in frunte cu China ca s-au opus sistematic la Copenhaga.
Franta si Belgia anunta ca vor face mai multe propuneri impreuna, dupa ce alte tari dezvoltate isi vor face cunoscute ofertele in materie de reducere a gazelor carbonice. Pana acum, Uniunea Europeana ramane la angajamentul ca va reduce volumul acestor gaze cu 20% pana in anul 2020, in comparatie cu anul 1990 si chiar cu 30%, daca si alte tari isi iau angajamente similare.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1643942
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova